Prijava

Vaša prijava

Pancirov odnio bod iz Lukavca, Lučko bez Vidaka lako preko Kurilovca

[]

Nije ovo bio idealan vikend za turopoljski dvojac u četvrtom rangu hrvatskog nogometa. U ligi koja se službeno zove “3. NL Centar” igralo se 24. kolo, a naš je dvojac i ovoga puta bio u najčešćem, standardnom formatu: jedni gosti, drugi domaćini. Ovoga puta zajedno su uzeli jedan bod…

Učinio je to Lukavec, kojeg je u ovom kolu dopalo da bude domaćin, i to Samoboru, kojeg je na Lukavellu predvodilo jedno jako dobro poznato lice i naših nogometnih krugova. Marko Pancirov, dugogodišnji trener u omladinskoj školi Gorice, kasnije i trener seniora Kurilovca, nedavno je klupu kadeta Samobora zamijenio onom seniorske momčadi, a na dobro mu poznatom lukavečkom travnjaku uzeo je važan bod u borbi za ostanak u ligi.

Bila je to, ne bi se reklo po rezultatu, obostrano prilično otvorena utakmica, s nekoliko dobrih prilika na obje strane, pri čemu je Lukavec ipak bio nešto bolja momčad. Međutim, mreže se nisu tresle ni na jednom od lukavečkih golova, golmani Anić i Klemenčić odradili su posao i upisali si svatko po jedan “clean sheet”.

Zadovoljniji su nakon svega definitivno mogli biti gosti, jer kući su se vratili s važnim bodom, kojim su skočili s 15. na 14. mjesto, dok će Lukavčani žaliti za ona dva izgubljena, jer s ovom su pobjedom mogli doći na diobu četvrtog mjesta. Ovako s pete pozicije, sa 41 prikupljenim bodom, čekaju novi ogled s momčadi iz samoborskog kraja. Sljedeće kolo, naime, donosi gostovanje kod Save u Strmcu Samoborskom, još jedan sudar s društvom iz donjeg dijela ljestvice…

U tom sljedećem kolu domaćin će biti Kurilovec, u goste će doći Gaj Mače, trenutačno treća momčad lige, a u tom će se susretu trupe Senada Harambašića morati “vaditi” za lošu partiju ovog vikenda. Kurilovčani su gostovali kod Lučkog, na čijoj klupi više nije Perica Vidak. Upravo uoči ogleda s klubom kojeg je vodio nepune tri sezone Vidak se rastao s Lučkim, koje je odmah predstavilo i njegova nasljednika Ivana Čopa.

Novi trener Lučkog, nažalost po naš Kurilovec, debitirao je sigurnom i uvjerljivom pobjedom te se zadržao na drugome mjestu tablice, osam bodova daleko od vodeće Segeste. Kurilovec je prvi problem doživio u 37. minuti, kad je morao izaći kapetan Stjepan Završki, a samo dvije minute poslije domaćin je poveo preko Šaronje.

Mijenjao je Harambašić na poluvremenu, uveo Čureka i Lukavečkog umjesto Mrvičina i Blagoeva, pokušao promijeniti ritam, ali promjena se dogodila na neplaniranoj strani. Golman Tor drugu je loptu iz mreže morao vaditi u 56. minuti, nakon što je pogodio Serdarušić, da bi priču zaključio Brekalo, trećim golom u 76. minuti.

Nakon što je debitirao pobjedom protiv Dinama iz Obreža prošlog vikenda, Senad Harambašić je tako upisao prvi poraz otkad se ponovno vratio na klupu Kurilovca, no vremena za popravljanje dojma ima još sasvim dovoljno. Ogled s neugodnim Gajom iz Mača samo je početak, jer ukupno je još deset kola do kraja sezone. Udarnik na 11. mjestu ima 33 boda, devet više od Samobora, s kojim započinje borba za ostanak.

Ova objava Pancirov odnio bod iz Lukavca, Lučko bez Vidaka lako preko Kurilovca se prvi puta pojavila na cityportal.hr.