Prijava

Vaša prijava

Udarnik se vratio pobjedama: Karlovac pao kao uvertira za Trešnjevku

[]

Nakon dva vezana poraza, domaćeg od Lokomotive II i gostujućeg kod opatijske Liburnije, rukometašice Udarnika su povratak u pobjednički ritam tražile u drugoj polovici rukometne nedjelje. S druge strane bio je neugodni Karlovac, a kao takve su se gostujuće igračice predstavile i ovoga puta.

Teškom mukom uspio je Udarnik izboriti novu pobjedu, trebalo je “orati i kopati” za nova dva boda, ali cure koje vodi Martina Vugrinović na to su bile spremne. Iako stvari nisu funkcionirale idealno od prve minute, jer Udarnik je već u startu upao i minus i sve do završnice prvog poluvremena lovio zaostatak za gošćama. Minimalan, doduše, ali tek u 27. minuti, golom Nere Butković, konačno su domaće rukometašice prvi put povele.

Na predah se na kraju otišlo “na nuli”, s izjednačenih 18-18, što je značilo da će se u nastavak krenuti praktički ispočetka. I nije se puno toga mijenjalo u prvih desetak minuta, tek nakon toga uspio se Udarnik prvi put značajnije odvojiti, na “čak” tri gola razlike, ali u 55. minuti opet se sve vratilo na početak: 25-25!

I tu je krenula dramatična završnica, u kojoj su Diana Vincek i Magdalena Jurić vraćale Udarniku minimalnu prednost, no Karlovčanke su se oba puta uspjele vratiti. Kad je Bernarda Mostarlić zabila za 28-27 minutu i 50 sekundi prije kraja, teško je bilo naslutiti da je to i posljednji gol na utakmici. S igračicom manje, u sljedećem napadu golmanica Stela Hrnčić zaustavila je pokušaj Karlovčanki, nakon čega su “udarnice” uspjele sačuvati loptu, pobjedu, bodove…

I zadržale odlično četvrto mjesto na tablici, vratile se pobjedama uoči ogleda koji se dugo iščekuje. U sljedećem kolu, naime, slijedi gostovanje kod prvaka Trešnjevke, za koju igraju tri dojučerašnje igračice Udarnika, koje su zimus promijenile dres, Lena Durđenović, Nikolina Laco i Ella Bajkuša.

Ova objava Udarnik se vratio pobjedama: Karlovac pao kao uvertira za Trešnjevku se prvi puta pojavila na cityportal.hr.