Prijava

Vaša prijava

Lukavec blistao u kratkom oproštaju od Lukavella, Kurilovcu ne ide u Zagrebu

[]

Dvije potpuno različite nogometne priče ispričali su ovog vikenda nogometaši Lukavca i Kurilovca, jedinih naših predstavnika u 3. NL Centar, četvrtom rangu natjecanja. Na Lukavellu su domaći navijači uživali u sjajnoj izvedbi svoje momčadi, koja je sredila HAŠK s visokih 3-0, dok se u zagrebačkom Vrapču njihovi prijatelji iz Kurilovca, nažalost, nisu baš najbolje proveli. Baš kao ni tjedan dana ranije u drugom zagrebačkom kvartu, konkretno Lučkom…

U Lukavec je tako ovom prilikom stigao gost sa zagrebačke Pešćenice, s Kurilovcem bodovno poravnati HAŠK, u tom trenutku dvanaesta momčad prvenstva. Trupe trenera Siniše Idrizija imali su iza sebe dvije utakmice s razočaravajućim ishodima, jer protiv Samobora doma i Save u Strmu uzeli su Lukavčani samo jedan bod, ali dojam koji je ostao govorio je da će im netko “naletjeti”. Igrao je Lukavec i u te zadnje dvije utakmice bolje nego što je prošao, a ovoga puta odigrao je vjerojatno najbolju utakmicu ovog proljeća.

I, naravno, potpuno zasluženo pobijedio. Već od prve sekunde nametnuli su se Lukavčani, lopta je lijepo i tečno išla po izvrsno pripremljenom travnjaku, a prilike su se nizale pred gostujućim golom. Prva lopta u mreži HAŠK-a je završila u 32. minuti, nakon prodora Grdenića po desnoj strani i ubacivanja Angela Bernarda Radovića. U posljednjih pet utakmica nije Radović uspio zabiti, a njegov prekid posta donio je Lukavcu vodstvo.

Čuvao je domaći sastav tu prednost sve do 68. minute i faze utakmice u kojoj je napasti pokušao HAŠK. Iskoristili su to Lukavčani za brzi izlazak u kontru, koju je novim golom zaključio efikasni Radović, koji ovog proljeća zabija isključivo – dvaput! Dva komada zabio je u pobjedi protiv Zagorca, pa sad to ponovio trećim i četvrtim proljetnim golom. Samo dvije minute potom pogodio je i Bruno Bilić, rezultat je zaokružen na lijepih 3-0, čime je i završilo.

Realno, moglo je to završiti i još puno uvjerljivije, ali i ova tri gola donijela su nova tri boda, vratila Lukavec na peto mjesto i poslužila kao lijep privremeni oproštaj od domaćeg terena. U razdoblju pred nama na Lukavellu će svoje turnire igrati muška i ženska U-16 reprezentacija, a prvu sljedeću domaću utakmicu Lukavec će igrati protiv Ponikvi 11. svibnja. U međuvremenu će odraditi gostovanja kod Trešnjevke, Tondacha i petrinjske Mladosti.

Kurilovec je upisao dva visoka poraza na gostovanjima u metropoli zaredom… Foto: Vito Štuban

A dok se sve to događalo na lukavečkom sportskom kompleksu, na rubu metropole nogometaši Kurilovca gravirali su svoje ime na drugu stranu medalje. Preko puta poznate bolnice u Vrapču, praćeni navijanjem domaće skupine Lunatics, Kurilovčani su prelako pali u sudaru s domaćim sastavom, sedmom momčadi prvenstva.

Već u devetoj minuti krenuo je pad Kurilovca, jer golman Mislav Tor morao je prvi put po loptu u mrežu. Brazilac Diego Florentino, prvi topnik lige, pogodio je za rano vodstvo domaćina, koje je odredilo kasniji tijek utakmice. Kurilovčani su pokušavali, tražili način kako se vratiti u utakmicu, ali u 41. minuti još su malo dublje potonuli. Ovoga puta pogodio je Matej Kelava, bivši igrač Kurilovca, koji je u Vrapče došao nakon epizode u drugoligašu Jarunu.

Brzo je ovoga puta uspio odgovoriti Kurilovec, vratili su se gosti u utakmicu golom Luke Sedlačeka u samoj završnici prvog dijela, pa je nekako bilo i lakše slagati dogovore za nastavak u svlačionici.

Međutim, praktički čim je krenuo nastavak, u 49. minuti, Vrapče je opet otišlo na dva gola prednosti. Ponovno je u glavnoj ulozi bio Brazilac s Vrapča, nezaustavljivi Florentino, koji je u 66. minuti kompletirao hat-trick i postavio konačnih 4-1. S nova tri gola došao je Diego Maciel Florentino do 28 golova ove sezone, a doda li se tome i kup, ukupno je na 30 golova u 27 odigranih utakmica ove sezone.

Riječ je, inače, o 27-godišnjaku iz brazilskoga grada Aracruz, momku koji je u Vrapče stigao prošle zime i brzo pokazao kvalitetu, u koju se ovom prilikom uvjerilo i društvo s Udarnika, koje se tako i drugi vikend zaredom kući iz Zagreba vratilo s tri gola minusa. I bez bodova. U Lučkom je bilo 0-3, sad ovih 1-4, pa na tablici više nema toliko komocije, jer četrnaesti Samobor je prišao na minus pet.

U sljedećem kolu na Udarniku gostuje četvrtoplasirani Maksimir, Kurilovčane će čekati još jedan prilično težak zadatak.

Ova objava Lukavec blistao u kratkom oproštaju od Lukavella, Kurilovcu ne ide u Zagrebu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.