Prijava

Vaša prijava

Počele igrati na minus devet: Udarnik pao, bivše igračice utrpale deset komada

[]

Još tamo od zimske prvenstvene stanke, od druge polovice siječnja, u taboru ŽRK Udarnika počeli su razmišljati o onome što slijedi u vikendu koji je ostao iza nas. U pretposljednjem kolu prvenstva “udarnice” su išle u goste Trešnjevki, ekipi u kojoj su baš tih dana završile tri dotadašnje igračice našega kluba – Ela Bajkuša, Lena Durđenović i Nikolina Laco.

Ambiciozna Trešnjevka “pokupila” je tako tri važne igračice izravnih protivnica u borbi za prvo mjesto, značajno ojačala svoje akcije u toj utrci, ali i smanjila Udarnikove šanse. I bilo je već tad jasno da će Udarnik teško moći ostati na istoj razini kao jesenas, kao i to da će Trešnjevka biti veliki favorit za povratak u prvoligaško društvo. Upravo tako stvari su se i razvile, pa je Udarnik kao četvrta ekipa lige gostovao kod protivnika koji je već ranije osigurao prvo mjesto i povratak u najviši rang.

Željele su igračice Udarnika pokušati pokvariti domaću feštu, iznenaditi favoriziranu Trešnjevku, ali stvari ne idu uvijek po zamišljenom scenariju. Kao što ni ovoga puta nisu išle. Već nakon četiri i pol minute Trešnjevka je odjurila na 5-0, a kako su minute prolazile, bilo je sve očitije da se Udarnik na otvaranju ove utakmice – nije pojavio! I bilo je tako sve do 21. minute, kad je domaća ekipa otišla na ogromnih 15-6 i praktički riješila utakmicu.

Uspjele su probuđene igračice Martine Vugrinović do poluvremena smanjiti taj zaostatak na minus šest, da bi u nastavku ipak ponudile puno bolju sliku vlastitih mogućnosti. Igralo se praktički gol na gol sve do sredine drugog poluvremena, a tad je Udarnik režirao seriju 5-1 i došao do 22-24 nešto više od deset minuta prije kraja.

Imale su u dva navrata Velikogoričanke i napad za približavanje na minus jedan, pri čemu nisu pomogle ni neke sudačke odluke, ali unatoč tome je rezultatska neizvjesnost potrajala do samoga kraja. Na minus dva Udarnik je opet došao minutu i 15 sekundi prije kraja, no do sirene koja je označavala kraj zabila je još samo Trešnjevka, odnosno bivša igračica Udarnika Ela Bajkuša.

Bio je to njezin šesti gol, a budući da je Nikolina Laco dodala četiri, brojka se zaokružila na deset golova bivših igračica Udarnika u dresu protivnica. Kod gošći iz Turopolja ponovno je najefikasnija bila Magdalena Jurić sa osam golova, a po pet su dodale Bernarda Mostarlić i Iva Žerdin.

Do kraja sezone tako je ostalo još samo 60 minuta protiv Samobora u posljednjem kolu. Bit će to utakmica koja će otvoriti sportski vikend, jer igra se u “bakariću” u petak od 20 sati, ali to je i utakmica kojom će Udarnik pokušati sačuvati četvrto mjesto na tablici. Pobjedom bi u tome djevojke svakako uspjele, a poraz bi ih mogao spustiti na jedno mjesto niže.

Ova objava Počele igrati na minus devet: Udarnik pao, bivše igračice utrpale deset komada se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Natječaji Grada Velika Gorica

Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda