Prijava

Vaša prijava

Još nije gotovo, pionirima na Glavnom treba barem bod za titulu!

[]

Kako god završila, što god ostane zapisano na njezinim posljednjim stranicama, priča o sezoni 2023/24. u životima pionira HNK Gorice bit će ukrašena samo najraskošnijim metaforama. Velika Gorica u momčadskom sportu nikad u svojoj povijesti nije imala najbolju momčad u državi, barem ne kad pričamo o najpopularnijim i najmasovnijim sportovima, a ova je generacija “osmaša”, na čelu s trenerom Borisom Trivunovom, na korak do tog uspjeha došla u nogometu. Najmasovnijem, najpopularnijem sportu, u konkurenciji svih dječaka iz cijele zemlje koji sanjaju veliku nogometnu karijeru…

Ostalo je pionirima Gorice još samo 70 minuta nogometa u ovoj sezoni 1. NL za pionire, najvišeg ranga u hrvatskom nogometu tog uzrasta, od naslova prvaka države dijeli ih samo jedan bod i uzalud je svo smirivanje, spuštanje na zemlju, ponavljanje da rezultatskog imperativa nema. Svemu tome unatoč, ovi klinci znaju što su napravili, do kud su došli i što ih čeka. Pred njima je utakmica koju će vjerojatno svatko od njih pamtiti do kraja života i zato gore od želje da se dokažu i pokažu, da uzmu zasluženu konačnu nagradu.

Cijele ove sezone doživjeli samo jedan jedini poraz, a ostane li tako i nakon ogleda s Rijekom u nedjelju od 18 sati, Gorica će uzeti titulu. Jedan bod bit će dovoljan za mnogima od njih vjerojatno jedini naslov prvaka države u životu, pobjeda bi bila idealan način za završetak sezone, a nadali smo se da neće biti potrebno niti jedno niti drugo. Međutim, ništa od toga…

Naime, u prijepodnevnom terminu, od 10 sati, na Kajzerici su igrali drugoplasirana Lokomotiva i četvrtoplasirani Dinamo. Sve osim pobjede “lokosa” donosilo je Gorici titulu bez obzira na ishod njezine posljednje utakmice, no završilo je pobjedom Lokomotive 4-2. I to puno lakšom i uvjerljivijom nego što govori rezultat, budući da je Lokomotiva već nakon 23 minute vodila 4-0 protiv očito prilično indisponiranih mladih dinamovaca.

Tu je sve, dakle, vrlo brzo postalo jasno, pa će se na kraju dogoditi ono za što se trener Trivunov i njegovi igrači pripremaju cijeli ovaj tjedan. Gorica će morati ići na pobjedu da bi uzela (barem) bod i osvojila titulu. Talentirana gorička generacija pokušat će taj cilj ostvariti na velikoj sceni, tamo gdje se za bodove inače bore seniori. Pitali su ih iz kluba, naime, gdje žele igrati odlučujuću utakmicu, a odgovor je bio jednoglasan:

– Na glavnom terenu!

Želju su im iz kluba uslišali, dva dana nakon seniorske pobjede nad Rudešom na istom će se igralištu za pobjedu protiv Rijeke boriti neki novi klinci, neki budući prvotimci. Kulise će biti spremne, roditelji, prijatelji i svi ostali navijači imat će dovoljno mjesta na tribinama, koje će, duboko se nadamo, biti lijepo popunjene.

Ovo je posebna utakmica, ovo je posebna generacija, zaslužili su ovi dečki i posebnu pozornost…

Ova objava Još nije gotovo, pionirima na Glavnom treba barem bod za titulu! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.