Prijava

Vaša prijava

Zadnja u gostima: ‘Hajduk ima probleme, imamo ih i mi, ali idemo na pobjedu’

[]

Gledajući iz ove perspektive, analizirajući i nabrajajući sve što se događalo, ova sezona HNL-a iz goričke perspektive traje kao cijela vječnost. Kad se čovjek sjeti da je sve počelo sa Željkom Sopićem na klupi, da je u međuvremenu Dinko Jeličić došao i otišao, da su se u sve to smjestili i dobri, i loši, i sjajni, i katastrofalni nizovi rezultata, da su se mijenjali i ciljevi i želje i ljudi, čini se kao da sve skupa traje najmanje tri sezone. A zapravo je sve to ista sezona, koja je došla do svoje pretposljednje stepenice.

I, što se Gorice tiče, do posljednjega gostovanja. U subotu poslije treninga Goričani su otputovali prema Splitu, na noge Hajduku, još jednom klubu u kojem će se složiti da sve ovo skupa traje nestvarno dugo.

– Očekuje nas jako teška utakmica, ali teška i za njih i za nas, jer ni jedni ni drugi nismo ostvarili zacrtane ciljeve. U većoj mjeri to vrijedi za Hajduk, u kojem su se nadali da će biti u borbi za naslov do kraja, ali i mi smo sve dalje od tog šestog mjesta kojeg želimo uloviti. Bit će teško, ali gledajući kako dečki rade kroz tjedan, kako je dobra atmosfera i raspoloženje, siguran sam da ćemo odigrati jako dobru utakmicu – rekao je trener Rajko Vidović, koji se u ovo relativno kratko vrijeme na klupi stigao i umoriti, i iscrpiti u pokušajima da pokrene stvari.

Ne pomaže mu ni situacija s ozljedama i kartonima, odnosno s izostancima. Već po navici nema Matavža, Ndockyta i Krizmanića, neće biti ni Kapulice, ali ni kartoniraniH Leša i Mitrovića, dok je upitan i golman Banić. Uz sve njih, u kadru neće biti ni 17-godišnji Luka Vrzić, koji je otišao na Euro U-17 s hrvatskom reprezentacijom.

– Tako je kako je, ne možemo iz ove kože. Igrat ćemo 11 protiv 11 i vjerujem da će dečki koji dobiju priliku odraditi posao i iskoristiti ponuđeno – kazao je Vidović, koji će se morati pouzdati u nekoliko iskusnijih igrača, koji će nastaviti pomagati mlađima.

Mario Maloča, primjerice, odigrat će na Poljudu već 500. utakmicu u svojoj karijeri, koja je počela na istom tom stadionu.

– Da, poklopilo se da ću jubilarnu utakmicu odigrati tamo gdje je meni i najdraže igrati, na Poljudu. Pamtim još i debi iz rujna 2009. protiv Šibenika, a kad pogledam unatrag, mislim da imam zašto biti ponosan. I nadam se da će biti toga još, budući da imam još godinu dana ugovora s Goricom – istaknuo je Maloča pa se okrenuo gostovanju koje slijedi.

– Ne bih pričao o umoru, treniramo cijelu godinu da bismo igrali utakmice i na nama je da damo sve od sebe. Kraj je sezone, ali imamo svoj cilj, želimo dobiti ove dvije zadnje utakmice. Bez obzira na situaciju, Hajduk je uvijek Hajduk, neće biti lako, ali pokušat ćemo iskoristiti sve njihove probleme.

Pričalo se u najavi utakmice i o pionirima Gorice, koji su prošlog vikenda razveselili sve u klubu, ali i gradu.

– Pogledali smo utakmicu, uživali smo i mogu dečkima samo čestitati, to je priznanje klubu i školi nogometa, koja radi fantastično. Veliki je uspjeh biti prvak države, to su mladi i talentirani igrači, a naš put i je davati priliku mladima. To i radimo otkad sam došao ovdje, vjerujem da tim smjerom Gorica mora ići – zaključio je trener Vidović.

MOGUĆI SASTAV ZA POLJUD

Radošević – Munksgaard, Matković, Maloča, Štiglec – Mrzljak, Pršir – Majstorović, Soldo, Rukavina – Vujnović

Ova objava Zadnja u gostima: ‘Hajduk ima probleme, imamo ih i mi, ali idemo na pobjedu’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.