Prijava

Vaša prijava

Sjednica županijskog Stožera zaštite i spašavanja


Članovi Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije jučer su usvojili Plan operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara kojim se, među ostalim, utvrđuju preventivne aktivnost zaštite od požara, smanjenja opasnosti od nastanka i širenja požara, , priprema ljetne protupožarne sezone, financiranje navedenih aktivnosti i slično.

Osim toga, usvojen je i Plan aktivnog uključenja subjekata zaštite od požara na području Zagrebačke županije te Županijski financijski plan za provođenje zaštite od požara. Također, utvrđen je i popis lokaliteta i prostora na području Zagrebačke županije za uspostavu odgovarajućih zapovjednih mjesta prilikom intervencija kod velikih požara otvorenog prostora.

Josip Novosel, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, nazočnima je predstavio plan županijske vatrogasne vježbe koja će se održati 8. lipnja ove godine u blizini željezničke stanice u Jastrebarskom. Na spomenutoj vježbi, članovi vatrogasnih snaga s područja Zagrebačke županije prikazat će, u insceniranom naletu putničkog vlaka na cisternu s opasnom tvari, načine spašavanja ljudi te gašenja požara.

Na samom kraju sjednice Stožera zaštite i spašavanja, članovima stožera podijeljena je oprema odnosno odjeća koju će nositi, obavljajući svoju dužnost, u slučajevima nastanka prirodnih nepogoda, požara i drugih opasnost.