Prijava

Vaša prijava

Dani kriznog upravljanja


Predsjednik Ivo Josipović jučer je u hotelu Aristos otvorio 6. međunarodnu konferenciju “Dani kriznog upravljanja” u organizaciji Veleučilišta Velika Gorica. Cilj konferencije je omogućiti znanstveno – stručno usavršavanje u području kriznog upravljanja i suvremene sigurnosti. Upravljanje suvremenom krizom predstavlja vrlo složene operacije koje traju duže vrijeme i u kojoj sudjeluju različiti akteri, od političkih do poslovnih, kao i pojedinci koji su ugroženi djelovanjem krize.

Složenost i zahtjevnost suvremenih kriza, pripreme, organiziranje odgovora kada se kriza pojavi, postkrizni oporavak kao i upravljanje potrebnim promjenama koje su nužne za bolje funkcioniranje sustava, zahtijevaju stvaranje jedinstvenih politika upravljanja u kriznim situacijama. Shodno tome, središnja ovogodišnja tema VI. međunarodne znanstveno stručne konferencije je “Suvremene politike kriznog upravljanja”.

Program konferencije strukturiran je u dva dijela. Prvi dio odnosi se na izlaganja kroz sedam zasebnih tematskih cjelina i to:

1. Izazovi upravljanja i vođenja u kriznim situacijama

2. Javni sektor i izazovi upravljanja

3. Poslovni sektor – izazovi i rizici poslovanja

4. Javno-privatno partnerstvo u odgovoru na krize

5. Upravljanje krizama i komunikacijske strategije

6. Zaštita okoliša i post krizni oporavak

7. Naučene lekcije i politike reformi

Dosadašnje konferencije dale su veliki doprinos u unapređenju sustava kriznog upravljanja, u području edukacije profesionalnog kadra za potrebe kriznog upravljanja, kao i u otvaranju znanstvenih i stručnih rasprava o izazovima suvremene sigurnosti te kriznog upravljanja.

Veleučilište Velika Gorica visokoobrazovna je ustanova koja u okviru svoje djelatnosti provodi 5 stručnih studija: Upravljanje u kriznim uvjetima, Očna optika, Održavanje računalnih sustava, Održavanje motornih vozila, Održavanje zrakoplova te tri specijalistička studijska programa Krizni menadžment, Logistika, Informacijski sustavi.

U tijeku je izgradnja novih prostora Veleučilišta Velika Gorica, što je prvi korak prema stvaranju velikogoričkog sveučilišta.