Prijava

Vaša prijava

Uskoro teren sa umjetnom travom


Vrijednost radova je oko pet milijuna kuna a do realizacije projekta došlo je nakon potpisivanja ugovora između Grada Velike Gorice, Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Gorice
Sredinom travnja planirana je revijalna utakmica na novom terenu s umjetnom travom na SRC-u Velika Gorica. S obzirom na to da radovi napreduje prema planu, problema s rokovima neće biti. Postavljen je geotekstil i kameni granulat, a sada slijedi postavljanje finog, a potom i gumenog granulata na koji ide umjetna trava. Teren površine veća od 10 tisuća četvornih metara bit će najmoderniji u Hrvatskoj, jedinstven po tome što će se na njemu istovremeno moći trenirati i igrati utakmica, što na drugim našim igralištima nije slučaj. „Teren će imati dobro izveden drenažni sustav pa će, uz pravilno održavanje, vijek trajanja umjetne trave biti od osam do deset godina – rekao je voditelj gradilišta Zvonimir Šarčević
Ukupna cijena radova iznosi oko pet milijuna kuna s PDV-om, a do realizacije projekta došlo je nakon potpisivanja ugovora između Grada Velike Gorice, Hrvatskog nogometnog saveza i HNK Gorice. Gradonačelnik Barišić obišao je teren te istaknuo da je nakon izgradnje trenažne dvorane ovo još jedno veliko ulaganje u sportsku infrastrukturu našeg grada. „To će biti najkvalitetnije igralište s umjetnom travom ne samo u Hrvatskoj, već i u ovom dijelu Europe. Ono je rezultat dobre suradnje s Hrvatskim nogometnim savezom i HNK Goricom. U vrijeme snijega i blata djeca više neće trebati odlaziti trenirati izvan Velike Gorice – rekao je Barišić.
Zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, ujedno i predsjednik Skupštine HNK Gorice, itekako je svjestan problema s treninzima u zimskom periodu i nedostatka terena za njihovo održavanje. „Sada smo našim klubovima omogućili vrhunske uvjete za rad kroz svih 365 dana u godini, tako da možemo očekivati još bolje i kvalitetnije rezultate – rekao je Kolarec.
Izgradnja bazena – šećer na kraju
Barišić je za vrijeme obilaska radova najavio skori početak radova na dugo očekivanom bazenu, i to na prostoru uz srednjoškolski centar. „Izgradnja bazena predstavlja velik i značajan izazov, ali ako budemo svi zajedno već sljedeće godine ćemo imati konture bazena. Time ćemo završiti ciklus značajnijeg ulaganja u sportske objekte na području Velike Gorice – najavio je gradonačelnik.