Prijava

Vaša prijava

Momo usađuje ljubav prema folkloru već 40 godina


Marljiv i vrijedan rad u očuvanju hrvatskog folklora, članovi Ogranka Seljačke sloge iz Buševca pokazali su domaćoj publici na svom cjelovečernjem koncertu. Na kazališnim daskama buševskog Doma kulture izmjenjivali su se plesovi i pjesme iz različitih dijelova Hrvatske pa su posjetitelji tako, među ostalim, mogli vidjeti dio splitske, baranjske, međimurske, posavske i turopoljske folklorne baštine. Ovo društvo koje je prepoznatljivo u Hrvatskoj, ali i šire, vode istaknuti umjetnički voditelji, a to su Zoran Jakunić, Bojan Pogrmilović i Mojimir Golemac kome je ujedno i bio posvećen ovaj koncert.

Na koncertu je veliki pljeska izvalo Glamoćko kolo

Naime, Momo, kako se od milja zove Golemac, Buševčane, podučava i usađuje im ljubav prema folkloru već punih 40 godina.  Osim toga, Ogrankaši su ponosni i na svoju mještanku i dugogodišnju članicu Mateju Kovačević koja je odnedavno počela svoju folkornu karijeru graditi u LADO-u.

Prigodan poklon za dugogodišnjeg voditelja

Bila je to jedna lijepa, emocionalna i kulturna večer u Buševcu. Koncert je ujedno bio i dobra priprema pred nadolazeću turneju u Portugal, a u lipnju vas očekuje već tradicionalan scenski prikaz velike „Turopoljske svadbe“.  (PR)


Šampioni!!! Klinci, vi ste zakon!