Prijava

Vaša prijava

Hajduk, Hodžić i Gruzijci pojačavaju Goricu – pregovori sa investitorima


Gorica u petak 10. srpnja kreće s pripremama u jutarnjem terminu. Dosta je prometno na telefonima i oko kluba a konačne informacije će biti objavljene vjerojatno “u hodu” kad počnu pripreme. Zasad je sigurno da će pomoćnik Draženu Biškupu biti brat Damir, te da je Koprić otišao u Lučko, a prema još neslužbenim informacijama put Lučkog bi mogao i Nikola Rak. Još ranije stručni stožer se zahvalio Majiću, Kepčiji, Cvrku, Peki, Kćiri, Labudoviću, Periću i Šimeku, a Ugarković se s posudbe vratio u Osijek. Iz Zeline je “priveden” Mateo Žugaj obzirom da se već ranije kalkuliralo da će Gorica ostati na jednom vrataru, a kako je u planu orijentiranje na nešto mlađi kadar logično je da to bude mladi Šušković iako iz Gorice nikad javno nisu željeli to izreći do kraja. Mužek je potpisao za Zavrč, a Mihaljević za Osijek. Iz redova kadeta seniorima su priključeni i počinju pripreme Povoljnjak i Sedlaček, a iz juniora s Goricom kreću Dianežević (trenutno ozlijeđen), Barišić, Muhar, Strunje i Matošević.

Novi igrači jamče nove ambicije

Od starosjedioca ostaju Šušković, Žutić, Milanović, Jančetić (za kojeg se u klubu nadaju da će odigrati još barem godinu dana), Mihalj, Postonjski, Lihić, Brtan, Livaja te Dvorneković ukoliko ne nađe inozemni angažman. Sve je dogovoreno sa dvadesetosmogodišnjim Igorom Hajdukom koji se vraća u Goricu iz Austrije i koji je u III i II HNL 2009. i 2010. bio najbolji strijelac Gorice. Iz Intera stiže Filip Leko koji bi trebao biti alternativa za Jančetića na boku, a iz Zagorca Karlo Deak koji bi to isto trebao biti Žutiću. Iz Solina stiže robusni mladi dvadesetogodišnji napadač Ivan Perković. Iz Udarnika se na stopersku poziciju vraća mladi igrač Gorice Vinković.

foto: Nikica Topić (HNK Gorica - službene internet stranice)
foto: Nikica Topić (HNK Gorica – službene internet stranice)

Istinska pojačanja za Goricu bi trebali biti Nermin Hodžić U19 reprezentativac BiH koji stiže iz Lučkog zahvaljujući velikogoričanu Anđelku Jurkiću i koji je bio ponajbolji igrač proljetne utakmice kada je Lučko odnijelo bodove iz Velike Gorice, a iz Gruzije stižu Apollon Lemondzhava centralni napadač rođen 1991. godine i Mamuka Kobakhidze centralni branić rođen 1992. godine koji stiže na posudbu iz kluba Premijer lige Rusije Rubin Kazan. Iz ovog pravca u petak stiže još jedan veznjak no o njemu iz kluba još ništa konkretno ne doznajemo, a hoće li Rubin Kazan još neke od imena usmjeriti u Veliku Goricu o tome brine Vincenzo Cavaliere. Tako bi sudeći po sadašnjoj situaciji Gorica trebala krenuti u pripreme u slijedećem sastavu: Šušković, Žugaj, Žutić, Milanović, Jančetić, Vinković, Mihalj, Postonjski, Lihić, Brtan, Livaja, Hajduk, Hodžić, Dvorneković, Lemondzhava, Kobakhidze, Leko, Deak, Perković, Barišić, Muhar, Strunje, Matošević, Dianežević, Povoljnjak i Sedlaček.

Gorica dobiva partnera

Sve glasnije su i priče da Gorica tiho kontaktira sa vrlo važnim inozemnim partnerima koji bi u tijeku natjecateljske 2015/16 sezone trebali čvršće povezati spone sa ovim stabilnim drugoligašem. U tom smjeru i iz grada osluškuju opcije koje su se vrlo ozbiljno počele otvarati krajem lipnja i ostvari li se takva suradnja i priljev stranog kapitala u velikogorički sport grad će sigurno dati svoj doprinos ne bi li se osigurali uvjeti za I HNL koja tada sigurno ne bi imala neizvjesnost zatvaranja proračuna za kompletan pogon kluba. Gorica bez obzira na male potrese koji su bili više iz vana nego u samom klubu zbog odustajanja od I HNL i dalje ostaje stabilna i čvrsta na nogama