Prijava

Vaša prijava

U nedjelju osmo kolo Turopoljsko – posavske lige


Od ove godine bogatiji smo za još jednu malonogometnu ligu, što samo pokazuje koliko je nogomet popularan i rasprostranjen sport.

Malonogometna liga Župe Novo Čiče i Bukevje započela je u lipnju, a okuplja deset ekipa s ovog područja. Natječu se ekipe iz Bukevja, Čičke Poljane, Donjeg Podotočja, Jagodnog, Kuča, Lazine Čičke, Orla, Ribnice, te Novog Čiča koje ima dvije ekipe. Sudionik lige Darko Kučan u razgovoru za City radio rekao je kako je inicijativa za održavanjem lige krenula iz kluba Dinamo Hidrel iz Novog Čiča.

Mnogi prvoligaši ne uspiju na tribine privući toliko navijača kolika je zainteresiranost za ovu ligu.

„Kod mještana je ova liga baš zaživjela, u  prosjeku dolazi od 300-400 ljudi svake nedjelje, ovisno o mjestu koje je domaćin.“ – istaknuo je Kučan.

Čičko-bukevska odnosno Turopoljsko-posavska liga započela je još 22.lipnja utakmicom između Jagodnog i Donjeg Podotočja, a do kraja su još ostala svega dva kola.

„Ekipa Kuča je na prvom mjestu s 16 bodova, iza njih je Novo Čiče s 14, a Jagodno i Čička Poljana imaju po 12 bodova.“ – rekao je Kučan

Obzirom da su ekipe podjednake kvalitete, završnica će biti i više nego napeta.

„U nedjelju 02.kolovoza domaćin je Bukevje, a 05.kolovoza igra se u Ribnici kada s devetim kolom završava liga, dok će 09.kolovoza domaćin završnog turnira biti Čička Poljana, a do pobjednika će se doći kup sistemom“ – naglasio je Kučan, te podsjetio da su  za  najbolje prve tri ekipe osigurane nagrade i pehari, kao i nagrade za najboljeg igrača i golmana.

Sve utakmice počinju u 17 sati.

Cijeli razgovor možete poslušati na linku.