Prijava

Vaša prijava

Gorica pobijedila Lekenik


Posljednju provjeru pred početak prvenstva 2015./2016. drugoligaš Gorica je imala protiv Lekenika (2.mjesto u prošlom prvenstvu MŽNL-a) i utakmicu je riješila u svoju korist tek u završnici. Tijekom susreta prikazana je uglavnom ravnopravna igra s naglaskom da je domaća momčad bila uvjerljivija u uvodnom dijelu meča i u posljednjih četvrt sata. Momčad trenera Dražena Biškupa došla je u vodstvo preko Mirka Livaje koji je pobjegao po desnoj strani i dijagonalom pogodio suprotnu malu mrežicu. Lekenika taj pogodak nije izbacio iz ravnoteže, dobro postavljen sastav odgovorio je otvorenom igrom i nekoliko puta ozbiljno zaprijetio prema vratima Šuškovića, koji je u dva navrata krajnjim naporom sačuvao svoju mrežu. Gorica je lako mogla do drugog pogotka u 27.minuti kada je Livaja pucao iskosa iz nepovoljne pozicije umjesto da je loptu pogurnuo u sredinu do slobodnog Dvornekovića u idealnom položaju.

Pritisak Lekenika početkom drugog poluvremena rezultirao je izjednačenjem u 54. tako što je Balen bio brži i viši od domaćih stopera i glavom zakucao ubačaj iz kuta uz samu vratnicu. Ulaskom Hrvoja Štroka u igru u 60.minuti Gorica je dobila prevagu u sredini terena, njena igra je postala brža i okomitija. Momčad trenera Zorana Buinca i zbog brojnih izmjena sve je češće dolazila u probleme i primila je drugi pogodak zbog klasične pogreške u obrani. Dvorneković je neometan primirio centaršut poludesno u visini peterca i volejem pogodio suprotnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu.

Gorica novo prvenstvo 2.HNL započinje utakmicom na svom terenu protiv Sesveta (petak, 14.kolovoza, 18 sati).

Gorica – Lekenik 2:1 (1:0)

Velika Gorica. Gradski stadion. Petak, 07.08.2015., 18 sati. Gledatelja 120. Sudac: N. Šimunović. Pomoćnici: Bilić i Sejdinović (svi Velika Gorica). Strijelci: 1:0 – Livaja (12), 1:1 – Balen (55), 2:1 – Dvorneković (85).

GORICA: Šušković, Jančetić, Milanović, Lela, Žutić, Postonjski, Lihić, Hodžić, Perković, Livaja, Dvorneković (još su igrali: Matošević, Zenuni, Štrok, Deak). Trener: Dražen Biškup. Pomoćni trener: Damir Biškup.

LEKENIK: Radošević, Kovačević, Poljak, Jolić, Marović, Golić, Korečić, Živčić, Gajdek, Balen, Cerjak (još su igrali: Sekulić, Celjak, Grgić, Dejanović, Križanić, Golac, Rikić, Cavrić, Ićanović, Selihar). Trener: Zoran Buinac.

galerija fotografija:

&&&&&&&&ℑℑℑ&&&ℑ&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&ℑ

FRIK IZ KVARTA: Kakav frajer