Prijava

Vaša prijava

17. izdanje međunarodnog juniorskog turnira “Trofej Turopolja”


Pred nama je sedamnaesto izdanje „Trofeja Turopolja“, a riječ je o turniru koji igraju ponajbolje juniorske momčadi ne samo Hrvatske, nego i one koje stižu iz drugih zemalja.Dokaz da je riječ o jednom od ponajboljih turnira u državi su „ riječi djelatnika HNS-a koji su već nekoliko puta istaknuli da je ovaj turnir nakon Dinamovog Memorijala „Mladena Ramljaka“ i riječke Kvarnerske rivijere, treći po snazi u Hrvatskoj u ovoj kategoriji, što je nama veliki ponos i motiv da i dalje radimo“ – rekao je u razgovoru za City radio Darko Blažinčić tehnički direktor HNK Gorica i koordinator nogometne škole.

Turnir se igra u subotu 15. i nedjelju 16. kolovoza , a za „Trofej Turopolja“ ove godine natječu se GNK Dinamo, HNK Hajduk, Haladas FC, NK Slaven Belupo, NK Lokomotiva, NK Zagreb, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Inter i domaćin HNK Gorica.

Naslov pobjednika brani GNK Dinamo, no Blažinčić ističe da su  „naši gosti iz Mađarske ove godine najavili da idu na osvajanje naslova, te da su se za turnir posebno pripremali“.Želje su naravno jedno, a kakav će rasplet biti na kraju doznat ćemo u nedjelju kada se očekuje posebno neizvjesna završnica jer su svi klubovi podjednako kvalitetni.

Utakmice se igraju na terenima HNK Gorica koja će se kao i uvijek potruditi biti dobar domaćin „kao i dosada osigurat ćemo vrlo dobre uvjete, sada raspolažemo s terenom s umjetnom travom, i s dva ostala kvalitetna terena“ – rekao je Blažinčić.

O kvaliteti ovog turnira govore i mnoga zvučna imena koja je iznjedrio, Jerko Leko, Anas Sharbini , Ivan Kelava, Ante Budimir, Dino Drpić i mnogi drugi.

Prolazak u nedjeljnu završnicu izborit će pobjednici skupina i najbolja drugoplasirana momčad.Finale i utakmica za treće mjesto igraju se u nedjelju u 13 sati.