Prijava

Vaša prijava

Pobjeda Gorice na startu prvenstva


Dobra nogometna predstava na otvorenju prvenstva 2.HNL 2015./2016. i zaslužena pobjeda Gorice. U uvodnom dijelu susreta Sesvećani su se bolje snašli i već u 7. minuti bilo je kritično pred vratima Šuškovića kada se nakon brzog kontranapada Mario Dučkić našao u idealnoj poziciji za pogodak, ali je njegova lopta fijuknula mimo vrata domaćina. Karakteristika prvog poluvremena je nakon toga bilo igranje na sigurno i u širinu, šansi nije bilo, a prvi udarac domaćina u vrata gostiju uputio je Igor Postonjski u 31.minuti. Gorica je došla u vodstvo u 37.minuti prekrasnim pogotkom Ivana Perkovića koji je iskoristio komociju gostujuće obrane i s 22 metra silovitim udarcem zabio loptu u bliže rašlje, vratar Marko Šarlija paradom je samo uljepšao zgoditak visokog napadača. Sesvete je zaprijetilo u 42.minuti kada je ubačaj s desne strane Ivan Prskalo iz blizine glavom u padu uputio mimo vrata.

Na početku drugog poluvremena trener Dražen Biškup uvodi u igru iskusnog Hrvoja Štroka koji preuzima konce igre na sredini terena u svoje ruke i bilo je odmah vidljivo da će Gorica diktirati događanja na terenu. Gosti su ipak bili blizu poravnanja u 66.minuti kada je udarac Mateja Skrbina završio na desnoj vratnici Šuškovićevog gola i odbila se u golaut. Iza toga sve je bilo na strani domaćih, akcije po bočnim pozicijama su se smjenjivale i čekalo se na drugi pogodak. U 80.minuti Štrok je inicirao jednu podužu akciju, Matija Dvorneković je prodorom po lijevoj strani doveo Perkovića na petercu u mat poziciju za poentiranje. Strijelac prvog pogotka sa malo spetljao, gosti su se samo nakratko spasili najgoreg, ali odbijenu loptu je mladi Dinko Matošević dijagonalom pospremio u suprotnu malu mrežicu za velikih 2:0 (najljepša čestitka za njegov 18.rođendan!).

Utakmica je bila odlučena, a zadnja linija Gorice s kapetanom Hrvojem Jančetićem i Damirom Milanovićem, uz potporu vrlo dobrog Veli Zenunija i Štroka, nije dozvolila gostima da do kraja susreta ozbiljnije ugroze Šuškovića, koji je pravovremenim istrčavanjem u 86.minuti neutralizirao obećavajuću akciju Sesveta. Domaći igrači nisu poslije posljednjeg sudačkog zvižduka otišli u svlačionicu nego su laganim trčanjem napravili nekoliko krugova oko igrališta uživajući u pobjedi i bodovima na početku nikad jačeg drugoligaškog društva.

Gorica – Sesvete 2:0 (1:0)

Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja 400. Petak, 14.08.2015., 18 sati. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Pomoćnici: Kruno Šarić (Županja) i Dražen Pejić (Vukovar). Četvrti sudac: Dario Bel (Osijek). Delegat: Damir Špoljar (Varaždin). Kontrolor suđenja: Šime Vukić (Rijeka). Strijelci: 1:0 – Perković (37), 2:0 – Matošević (80).

GORICA: Šušković, Jančetić (cap.), Milanović, Lela (od 25. Vinković), Gavrić, Zenuni, Postonjski (od 46 Štrok), Hodžić, Livaja (od 74. Matošević), Perković, Dvorneković. Trener: Dražen Biškup.

SESVETE: Šarlija, Rožman, Šimac, Grčić (od 79.Salatović), Maloča, Topić, Dučkić, Filipović (od 60. Skrbin), Antunović, Prskalo, Mamić (cap.) (od 54. Conjar). Trener: Valentin Barišić.

Rezultati 1.kola 2.HNL-a (petak, 14.08.2015.): Gorica – Sesvete 2:0, Dinamo (Zagreb) II – Hrvatski dragovoljac 4:0, Zadar – Dugopolje 0:5, Lučko (Zagreb) – Segesta (Sisak) 1:2, Imotski – Rudeš (Zagreb) 1:2, Cibalia (Vinkovci) – Šibenik 1:2.

galerija fotografija:

&&&&&&&&ℑℑℑ&&&ℑ&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&ℑ

FRIK IZ KVARTA: Dragi fejsbuče

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva