Prijava

Vaša prijava

Biškup nakon Unešića najavio Šibenik


Sve popularniji regionalni sportski portal sportnews.hr popratio je utakmice pretkola kupa Hrvatske uz osvrt na onu Gorice u Unešiću, a u razgovoru sa trenerom Biškupom najavljena je i utakmica 3. kola II HNL između Gorice i Šibenika. Cityportal će u suradnji sa Sportnews-om i dalje prenositi i pratiti važne sportske događaje u regiji a tekst objavljen danas na stranicama Sportnews-a prenosimo u cijelosti:

Jučer su odigrane prve dvije utakmice pretkola Hrvatskog nogometnog Kupa. U daljnju fazu natjecanja prošao je Jadran iz Poreča pobijedivši ZET s 4:1, te Gorica koja je na gostovanju kod uvijek neugodne Zagore iz Unešića pobijedila domaćina s 2:3.
U Unešiću je Goricu dočekala paklena atmosfera na tribinama. Ako se prisjetimo ranijih sezona Kupa, onda možemo vidjeti da su se sa Zagorom mučili i Hajduk i Dinamo i da se momčad iz Unešića nikad ne predaje. Uz atmosferu, gostima je put do Kupa otežavalo i nevrijeme koje je početak drugog poluvremena odgodilo za čak 45 minuta. Trener Gorice Dražen Biškup jako je zadovoljan prolaskom dalje i reakcijom svojih igrača na njegove zamisli:
„Ponovno smo naglasak stavili na mlade. Njih čak devet igralo je u jučerašnjoj utakmici. Oni su naša budućnost, no igra s mladima znači i određene oscilacije. Jučer smo tako domaćinu dozvolili da se digne i to nas je koštalo. Oni su, iako možda kvalitetom nisu bolji od nas, ali nošeni izvanrednom podrškom tribina, poveli što je dodatno zapalilo atmosferu. Ponosan sam što su moji dečki izvrsno reagirali i brzo se vratili, pa i okrenuli rezultat. Na poluvremenu smo imali 1:3, ali onda se dogodilo to nevrijeme i odgodilo nastavak utakmice za 35 do 45 minuta. U tom drugom poluvremenu smo stvarali šanse, ali nismo realizirali, što je domaćin iskoristio za smanjenje vodstva. Nakon toga je bilo vatreno, no mi smo zasluženo prošli dalje.“
U idućem prvenstvenom kolu dolazi Vam Šibenik, ekipa koja ima dvije pobjede i ozbiljne ambicije ove sezone. Što očekujete od te utakmice?
„Šibenik je dobra momčad. Najavili su na početku još da žele u viši rang natjecanja i odlično otvorili prvenstvo. Imaju dvije pobjede, od kojih je jedna protiv Dinama II. Dinamo je išao tamo s dosta mladih igrača, no to nikako ne umanjuje pobjedu Šibenika. Ipak, Šibenik stiže nama u goste i mi nikome ne priznajemo da je protiv nas doma favorit. Vraćaju nam se neki igrači koji su bili pod ozljedama i dižemo se u formi. Ne bih rekao ni da smo mi favorit, ali mi idemo na pobjedu pred svojom publikom. Biti će to odlična utakmica.“