Prijava

Vaša prijava

Dinamo prvi puta poražen kao domaćin – Gorica se iz Maksimira vraća sa tri boda


DINAMO II – GORICA 1 : 3 (0 : 1)
ZAGREB – Stadion Maksimir. Gledatelja: 650. Glavni sudac: Jelenčić (Kastav). Pomoćni suci: Kečkiš (Virovitica) i Pervan (Bjelovar). Četvrti sudac: Marin Horvat (Čakovec).
Strijelci:  0 : 1 Hajduk (19), 0 : 2 Štrok (46), 1 : 2 Muhar (53), 1 : 3 Dvorneković (56).
DINAMO II: Mikulić, Boras, Stolnik, Morris, Mamić, Muhar, Halilović (Od 62. Božić), Olmo (Od 54. Fintić), Gojak, Cekici, Badji (Od 54. Diop). Trener SretenĆuk.
GORICA: Šušković, Jančetić, Milanović, Vinković, Žutić, Hodžić, Zenuni, Dvorneković Štrok (Od 65. Barišić), Škvorc F., Hajduk (Od 60. Lemondzhava , Od 89. Matošević). Trener Damir Milinović.

Mnogi su se danas na pomoćnom stadionu Hitrec Kacijan u Maksimiru zapitali – što se to u samo nekoliko dana promijenilo u Gorici? Gorica je u tijeku cijele utakmice izgledala mirno, samouvjereno i u svakom trenutku se stekao dojam da i igrači i klupa znaju po što su stigli u Maksimir. Ono što je u konačnici istina je da je Dinamo II u ovoj utakmici doživio prvi službeni domaći poraz, da su navijači Gorice napustili Maksimir vrlo zadovoljni, a da su gostujući igrači uložili mnogo htijenja za pobjedu te da im se u konačnici sve vratilo. Damir Milinović je čitavu utakmicu proveo na nogama u prostoru označenom za trenera i u tijeku svih 90. minuta davao je savjete igračima koji su mu na terenu sve vratili borbenošću i strpljenjem. Ne treba ovu utakmicu shvatiti nikako euforično, već kao utakmicu koja je bila iznimno važna za sticanje samopouzdanja. Dinamo II je mlada momčad sa iznimno mnogo talenata, momčad koja se voli nadigravati i momčad koja kad im se suprotstavi čvrsti i odlučan protivnik kakav je danas bio Gorica sigurno ima svojih nedostataka koje je Gorica vrlo kvalitetno i pametno iskoristila.

Prava vrijednost današnje pobjede Gorice ali i vrijednost dionica kroz ambicije kluba mjerit će se nakon slijedeća dva kola u kojima Gorica igra kod kuće prvo u srijedu 16.09. u 16:30 protiv Dugopolja, a onda u subotu 19.09. u isto vrijeme i ponovo doma protiv Imotskog. Današnja utakmica u Maksimiru donijela je čvrstu igru s obje strane, a Dinamo je u prvih dvadesetak minuta pokušao ostvariti pritisak prema vratima Šuškovića, no ništa ozbiljno se nije događalo do 19. minute kada je Gorica u jednom napadu stvorila tri prilike a Hajduk je u konačnici sa nekoliko metara zakucao loptu pod gredu. Zaprijetio je Olmo iz slobodnog udarca malo kasnije no zamalo je bio neprecizan, a u posljednjim minutama prvog dijela Gorica je ponovno ozbiljnije zaprijetila no obrana Dinama je raščistila. U nastavku već u 46. minuti Štrok prekrasnim pogotkom iz koljena pogađa gornji desni vratarev kut sa nešto više od 20 metara i Gorica vodi 0 : 2. Svega sedam minuta kasnije u dugoj akciji Muhar sa gotovo trideset metara topovski skida paučinu sada sa lijevog gornjeg kuta Šuškovića za 1 : 2, a ovaj pogodak kao i onaj ranije od Štroka bio je okidač za spontani pljesak solidno popunjene tribine akterima utakmice i prekrasnim pogocima.  No, ni tu još nije bio kraj, Gorica u 56. minuti munjevito preskače sredinu terena u tri poteza i izbacuje Dvornekovića u priliku, koju sa ruba kaznenog udarca Dvorneković i realizira prizemnim udarcem od stative u mrežu za konačnih 1 : 3. Do kraja utakmice Gorica je sigurno kontrolirala i loptu i igru a Dinamo je stihijskim napadima pokušavao smanjiti rezultat koji se ipak do kraja utakmice nije mijenjao. Bio je ovo prvi službeni poraz druge momčadi Dinama na domaćem terenu, a u konačnici možemo konstatirati da ga je Gorica po svemu viđenom i više nego zaslužila.