Prijava

Vaša prijava

Oproštaj od prvog župana POT-a


U Kučama je jučer preminuo prvi župan Plemenite općine turopoljske Zdravko pl. Lučić. Svoj doprinos  Općini ali i gradu Velikoj Gorici ostavio nam je u trajno nasljeđe. Nakon ukidanja 1947., zahvaljujući njemu obnovljena je 1991. godine Plemenita općina turopoljska, a na njegov poticaj su obnovljene sučije, obnovljen je statut te pokrenut povrat nacionalizirane imovine zemljišnim zajednicama. Prije 20 godina Lučić je pridonio stvaranju Velike Gorice i njenom odvajanju od Zagreba.

„Izražavam iskrenu sućut obitelji Zdravka pl. Lučića. Njegov odlazak veliki je gubitak za Veliku Goricu za koju je napravio puno u proteklih 20 godina. Veliki je njegov doprinos bio upravo u odvajanju od Zagreba i stvaranju Grada Velike Gorice. Kao prvi župan obnovljene Plemenite općine Turopoljske svoje je djelovanje posvetio očuvanju i unapređenju lokalnog suvereniteta, a kao gradski vijećnik borio se za razvoj demokratskog društva i boljitak Velike Gorice. 
Hvala mu na svemu što je činio za svoj Grad. Počivao u miru. „
– napisao je gradonačelnik Dražen Barišić na svojem facebook profilu.

Posljednji oproštaj bit će na groblju u Vukovini, u utorak 15. rujna u 15.30 sati. Komemoracija će biti dan ranije u Lukavec-gradu u 19 sati.