Prijava

Vaša prijava

Glatka pobjeda Udarnika na Kupu Velike Gorice


Rukometni turnir rukometašica ‘Kup Velike Gorice 2015’ u organizaciji ŽRK Udarnik održan je u Gradskoj sportskoj dvorani u subotu, 12.rujna 2015. Natjecali su se ŽRK Pitomača (2.HRL Sjever), ŽRK Samobor (3.HRL Središte), ŽRK Sisak (3.HRL Središte) i domaćin ŽRK Udarnik (2.HRL Zapad). Turnir je poslužio ekipama da, dva tjedna prije početka prvenstva, provjere trenutačnu formu odnosno da se na parketu provjeri ono što je urađeno u dosadašnjem pripremnom razdoblju. U prvim utakmicama drugoligašice su bile uspješnije, iako je bilo realno očekivati da će kompletan sastav Siščanki biti ipak bolji od prepolovljene ekipe iz Pitomače (na turnir je došlo samo osam igračica). Udarnik je u prvoj utakmici lako prošao Samoborke koje su se dobro držale samo do 7:7, a onda su Josipa Nuić i društvo pojačale ritam i otišle na odmor s četiri pogotka viška (12:8). U drugom poluvremenu razlika je stalno rasla, najveća je iznosila 9 pogodaka (26:17). Nuić je sa 7 golova bila najefikasnija, po 5 su dodale Anita Zrinušić i Tena Krsnik, Ana Goršeta 4. Kod Samobora Andrea Antonić je poentirala 7 puta.

Finalni susret već u uvodnom dijelu dao je naslutiti kako će Udarnik diktirati događanje na parketu (5:1, 9:2), Pitomača se približila na dva razlike (12:10), ali visoka razlika je opet ostvarena do kraja prvog poluvremena (20:14). Gošće sa samo jednom igračicom na klupi jednostavno nisu bile dorasle domaćinu turnira koji je u obje svoje utakmice koristio 14 igračica i tri vratarke. Startna postava Udarnika (Mia Letica, Martina Vugrinović, Ana Goršeta, Anita Zrinušić, Tena Krsnik, Nikolina Kordić, Josipa Nuić) s vrlo dobrom Sarom Lovrenčić i pouzdanom Doris Ankon u ovoj fazi priprema izgleda dosta dobro. U slijedeća dva tjedna slijedi finalno uigravanje linija.

Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima, a statue rukometaša kao pojedinačna priznanja uručene su najboljima po ocjeni trenera.

 

Rezultati, redoslijed

ŽRK Udarnik – ŽRK Samobor 29:23 (Nuić 7, Zrinušić i Krsnik 5, A.Goršeta 4 / Antonić 7, Katanec 5), ŽRK Pitomača – ŽRK Sisak 30:28 (Kožarić 11/).

Za 3. mjesto: ŽRK Sisak – ŽRK Samobor 35:27.

Finale: ŽRK Udarnik – ŽRK Pitomača 39:29 (Nuić 8, Krsnik 7, Zrinušić i A.Goršeta 6, Lovrenčić 4 / Kožarić 13, Mioč 7, Šandor 4).

Najbolja igračica: Josipa Nuić (Udarnik). Najbolja vratarka: Mia Letica (Udarnik). Najefikasnija igračica s 24 pogotka: Ines Kožarić (Pitomača).

galerija fotografija:

&&&&&&&&ℑℑℑ&&&ℑ&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&ℑ