Prijava

Vaša prijava

Centar za odgoj i obrazovanje otvara poseban kabinet za senzornu motoriku


Gostujući na City radiju, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje, Zvonko Katalinić, najavio je kako će Centar pružati smještaj učenicima s intelektualnim teškoćama, koji pohađaju nastavu u goričkoj Srednjoj strukovnoj školi. Također, u planu je otvaranje kabineta za senzornu motoriku, za čiji objekt su već napravljeni temelji.

katalinić

– U tom će kabinetu licencirani stručnjaci rehabilitatori posebnim metodama rehabilitirati pokrete i govor. Ponekad djeca imaju tolike smetnje da ih je teško primorati sjediti i 10 minuta. Osobito kod hiperaktivnosti i oštećenja centralnog nervnog sustava – ističe Katalinić.

Jedinstveni kabinet u Hrvatskoj

Riječ je o jedinstvenom kabinetu u Hrvatskoj, čije će pokretanje podržati Grad Velika Gorica, a veliki znači imat će za cijelu Zagrebačku županiju. Nalazit će u dvorišnom prostoru Centra za odgoj i obrazovanje, na mjestu nedavno srušenog objekta izgrađenog 1968 godine.

– Temelji za novi objekt već su napravljeni, on ima sve potrebne dozvole, a sada slijede različite humanitarne akcije na nivou grada i države, kako bi prikupili sva potrebna sredstva. Objekt zajedno s didaktičkom opremom stajat će 600 tisuća kuna – naglasio je Katalinić.