Prijava

Vaša prijava

Raspad DC-a neće utjecati na vladajuću koaliciju u Gradskom vijeću


Nakon petnaest godina djelovanja s političke scene nestaje Demokratski centar. Predsjedništvo te stranke odlučilo je da se stranka spoji s HDZ-om, no dio članova ipak neće postupiti na taj način nego će ući u stranku  “Bandić Milan 365”.

Među onima koji će to učiniti je i većina članova goričkog ogranka, kao i sam predsjednik GO Demokratskog centra Velika Gorica Zvonko Kunić, a ova informacija javnosti bi trebala biti potvrđena u četvrtak, 17.rujna  na press konferenciji koja će se održati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica s početkom u 18 sati.

Budući DC ima svoje vijećnike u Gradskom vijeću Grada Velika Gorica, kontaktirali smo  gospodina Kunića da nam kaže hoće li prelaskom u novu stranku dosadašnji vijećnici DC-a ostati u vladajućoj koaliciji, predvođenu HDZ-om, no nije htio davati nikakve informacije, te nas je pozvao na sutrašnju pressicu gdje će izaći u javnost sa svim detaljima, pa tako i izlasku, odnosno ostanku u vladajućoj koaliciji Gradskog Vijeća.

Osim predsjednika GO Demokratskog centra Velika Gorica Zvonka Kunića, kontaktirali smo i  predsjednika GO HDZ-a  Velika Gorica Dražena Barišića koji nam je potvrdio da kada bi i došlo do izlaska dosadašnjeg koalicijskog partnera DC-a iz gradskog vijeća, to ne bi stvorilo velike promjene u samom Vijeću. “HDZ ima najbrojniju i najstabilniju većinu u Gradskom vijeću od osnutka grada i nije ju moguće promijeniti niti narušiti. Imamo jasan i djelotvoran program koji ostavlja vidljive rezultate. Promjenu stranačkog članstva koalicijskog partnera zbog gašenja DC-a raspravit ćemo na tijelima stranke i o tome pravovremeno izvjestiti javnost”.

Kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih stranci, dosadašnjih dvoje vijećnika DC-a  ostaje u vladajućoj koaliciji predvođenoj HDZ-om u Gradskom vijeću Grada Velika Gorica, a ista je situacija i s vijećnicima u Županijskoj skupštini Zagrebačke županije. Ostale detalje donosimo uskoro.