Prijava

Vaša prijava

KUU “Turopoljska tradicija” organizira 3.Kosničke večeri


U svega tri godine postojanja Kulturno umjetnička udruga „Turopoljska tradicija“ organizirala je već mnoge manifestacije na području Kosnice, a jedna od najpoznatijih su Kosničke večeri koje se ove godine održavaju po treći put.

Ispočetka nije bilo lako, trebalo se nametnuti, kako mještanima, tako i ostalima koji su mogli pomoći u organizaciji i održavanju manifestacije, no ove godine situacija je sasvim drugačija, rekao  je u razgovoru za City radio predsjednik Udruge „Turopoljska tradicija“ Filip Margić.

„Ove noge Kosnica se digla na noge, ne samo od građana, nego su tu i gospodarstvenici koji su sve to podržali, a podržao nas je i Mjesni odbor, te DVD Kosnica.Tu podršci nije kraj, pomoći će nam i DVD Ščitarjevo koje će nam posuditi binu.“ – dodao je Margić.

Program 3.Kosničkih večeri počinje u subotu, 19.rujna, u 17 sati mimohodom sudionika do spomenika hrvatskim braniteljima, gdje će biti položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu, nakon čega se svečana povorka vraća do nogometnog igrališta u Kosnici.

U svečanoj povorci sudjelovat će vatrogasci iz DVD-a Kosnica, oni stariji, ali i djeca od 10-12 godina starosti.

Organizatori su pripremili i bogatu tombolu, konjsku zapregu koja će biti na raspolaganju svim posjetiteljima, a za najmlađe će tu biti i luna-park.

Šest je kulturno-umjetničkih društava čije ćete nastupe moći pogledati  na 3.Kosničkimk večerima: Zavičajna udruga Kordunaša „Korana“, zatim KUD Čiče iz Novog Čiča, KUD Resnik, KUD Sesvete, KUU Viduševec i KUD Tančec.

Pokrovitelj 3.“Kosničkih večeri“  je Grad Velika Gorica, a nakon završetka svečanog dijela programa, za dobru zabavu do 22 sata pobrinut će se Keze band.