Prijava

Vaša prijava

Akcija vrtićki kapaciteti: Proširen vrtić u Pucekovićevoj, a evo što slijedi


– Zadovoljna sam i sretna, znači mi puno – rekla je ravnateljica dječjeg vrtića Velika Gorica, Irena Kozmić prilikom otvorenja novog dograđenog dijela objekta vrtića u Pucekovićevoj ulici. Vrtić je proširenjem postao veći za 500 četvornih metara, a s time je dobio dodatne prostorije.

– Dobili  smo prostor za tri odgojne skupine, stručne suradnike i zdravstvenu voditeljicu te jedan lijepi kabinet za odgojitelje. Ove godine smo pri upisu puno lakše disali – istaknula je ravnateljica Kozmić.

U vrtić je upisano 192 djece, odnosno sva djeca koja su ispunjavala uvjete za upis u predškolske ustanove grada Velike Gorice. Već iduće godine u planu je uvesti i neke nove programe, kao što je grupa s montesori programom i jednu skupinu s posebnim glazbenom-dramskim programom, a već sada je oformljena grupa koja uči engleski jezik.

Barišić najavio radove u Cvjetnom

– Stvorili smo sve uvjete da taj objekt možemo maksimalno iskoristiti i modernizirati – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić, ujedno najavivši i radove na vrtiću u Cvjetnom naselju.

– To je vrtić u kojem nam se nalaze djeca s teškoćama u razvoju. Želimo ga modernizirati i povećati na sedam skupina, tražimo izvore financiranja i mislim da Grad u dvije godine to može sam isfinancirati. Nalazit će se na postojećoj lokaciji u Cvjetnom naselju. Na toj čestici ima dovoljno mjesta. Mislim kako je pametno da vrtić koji je privremeno tamo smješten u jednom montažnom objektu, da se nakon toliko desetljeća napokon rekonstruira – rekao je Barišić, dodavši da zatim slijede i ostali vrtići, a jedan od njih je i najstariji, onaj u Kurilovečkoj.

vrtic2

– Slijedi gradnja i novih vrtića na zemljištu u Maloj Buni, u vlasništvu Republike Hrvatske. Želimo napraviti objekte vrtića u dijelovima grada gdje ih nema, a na prometnicama gdje se slijevaju svi putevi roditelja i djece. Na nekim objektima će doći do promjena, kao u osnovnoj školi Vukovini s koje je gotovo pola učenika otišlo u novu osnovnu školu Čiče, a drugi dio ostao prazan, idealan kao mjesto na koje mogu stići tri vrtićke skupine – pojasnio je  gradonačelnik.

U nadogradnju vrtića u Pucekovićevoj uloženo je 2,5 milijuna kuna, a ovo je bila ujedno i prilika da se najavi otvorenje i novog vrtića u Velikoj Mlaki, koji bi svoja vrata trebao otvoriti za koji tjedan.


Obavijest - upisi - program komercijalist

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike