Prijava

Vaša prijava

Potpora deficitarnoj struci: Prijave za učeničke stipendije do 9. listopada


Velikogoričke učenike i ove godine očekuje 30 novih stipendija za deficitarna zanimanja. Stipendije će se isplaćivati tijekom 10 mjeseci, u iznosu od 500 kuna mjesečno. Prijave su u tijeku, pojašnjava Đurđa Munđer Rožić iz gradskog Upravnog odjela za poduzetništvo.

– Uvjet je da su redovni učenici prvog razreda u trogodišnjem programu obrazovanja, da imaju prebivalište na području grada Velike Gorice tri godine te da su državljani Republike Hrvatske. Kriteriji za dodjelu stipendija je prosjek općeg uspjeha sedmog i osmog razreda – kaže savjetnica Munđer Rožić, ističući da učenici imaju pravo na stipendiju kroz sve tri godine školovanja, a kako je uvjet uspješan završetak obrazovanja.

– Ako uspješno završe prvu godinu, donose svjedodžbu, automatski sklapamo ugovor za višu godinu. U slučaju da ne završe razred, roditelj, odnosno potpisnik ugovora mora vratiti 500 kuna – napominje Đurđa Munđer Rožić.

Prijave za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja dostavljaju se osobno do 9. listopada Povjerenstvu, putem Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU, na adresi: Šetalište Franje Lučića 15.


Maca papucarica