Prijava

Vaša prijava

Broj prvašića u porastu, Barišić: Iza nas su krizne godine


Ponovno krenuti u školu nakon ljetnih praznika za neke je učenike bila prava muka, ali za one koji su po prvi put sjeli u školske klupe bio je to pravi izazov.

– Učimo matematiku, hrvatski, glazbeni, tjelesni, likovni i prirodu. Meni se u školi najviše sviđa matematika, jer obožavam računati. Želim biti znanstvenik i raditi s brojkama – ispričao nam je Jan, učenik u osnovnoj školi Eugen Kvaternik. Osim Janu, matematika sve najviše sviđa i njegovoj školskoj prijateljici Maji.

– Zato što je fora, zato što je fora i moraš puno učiti – dodala je Maja, dok su Laru oduševila geometrijska tijela.

– Učili  smo sve o geometrijskim tijelima, vidjeli smo puno kugli, piramida, valjak i stožac. U školi mi je super, nije teško – ukratko je izjavila Lara.

Velikogoričke mališane, đake prvake u njihovom novom okruženju posjetio je gradonačelnik Dražen Barišić.

– Nikada nije prekasno doći u školu, obići naše prvašiće, porazgovarati s njima i dati im podršku i hrabrost za ono što ih čeka  i ove godine i tijekom obrazovanja, jednako tako porazgovarati i s učiteljicama, ravnateljima i osobljem koje mora brinuti o njihovom obrazovanju – rekao je Barišić.

prvasici-barisic

Pomoćnici u nastavi brinu za 63 učenika

Osim učenika, u razredu smo sreli i pomoćnike u nastavi. Inače, ove su godine osigurana sredstva za njih 57, koji će brinuti o 63 učenika.

– O važnosti asistenata mogu najbolje svjedočiti djeca i roditelji, ali i stručno osoblje koje radi po školama. To je jedan projekt koji je pokazao svoju vrijednost, a nama je drago da je on u Velikoj Gorici osobito prihvaćen – kazao je gradonačelnik.

prvasici

Ove školske godine, velikogoričke škole pohađa ukupno 5 601 učenik, a od kojih je 746 prvašića. Gradonačelnik Baršić naglasio je kako je broj prvašića u porastu jer ih je ove godine upisano tridesetak više nego lani.

– Povećan je ukupan broj osnovnoškolaca i trendovi su rasta. Iza nas su krizne godine u kojima je broj prvašića bio ispod 600, međutim sada smo već blizu 750. Pokazuje se i porast nataliteta i kvalitete života u našem gradu – istaknuo je  Barišić.


Dani mladih od 24. do 26. rujna