Prijava

Vaša prijava

U četvrtak ‘Žrtva, budala, vampir’


Jeste li se kad osjetili „žrtvom, budalom ili vampirom“? Naučite nešto o tome na zabavan i zanimljiv način. Iznenadit će vas što se tu sve skriva, ali i razveseliti činjenica da više nikad ne morate odigrati neku od tih uloga… ako to ne želite!

Više doznajte u četvrtak, 24. rujna od 18.00 sati, u Gradskoj knjižnici Velika Gorica, Središnji odjel za odrasle, Zagrebačka 37, kada u sklopu ‘Četrtog četrtka’ počinje radionica razmjene vještina ‘Žrtva, budala, vampir’.

U odnosima i neugodne emocije

Svakodnevno, bez da to i primjećujemo, igramo razne „društvene igre“. One oblikuju i određuju naše odnose, kulturu i društvo u cjelini. Postoje gotovo oduvijek, a razlikuju se ponešto ovisno o području, kulturi naroda, te svakako kroz povijest evoluiraju.  Svi volimo ugodne igre, zato ih i igramo, no ponekad se te ugodne nekako pretvore u neugodne. To prepoznajemo po nelagodi, ljutnji, osjećaju iritiranosti, bijesu i drugim težim neugodnim emocijama.

– U ovoj interaktivnoj radionici na svjetlo izvlačimo tri uloge koje se vrlo često pojavljuju u našim svakodnevnim odnosima: žrtva, budala i vampir. Kada ih obasjamo reflektorom ti skriveni mehanizmi pokazuju kako inače prikriveno djeluju, a da mi to inače niti ne primjećujemo dok ne doživimo osjećaje tuge, ljutnje i slično. Ovdje se događa još jedna dublje skrivena razina: razvoj i transformacija uloga, što razotkrivanjem dovodi do još vrjednijih spoznaja koje omogućavaju rješavanje duboko skrivenih mehanizama ili programa koji upravljaju našim životima. Izvlačenjem na svjetlo dobivamo mogućnost preuzeti kontrolu i svjesno upravljati njima kako bismo živjeli vedriji i zadovoljniji život – kažu volonteri iz Tranzicijske grupe Velika Gorica, koji jednom mjesečno organiziraju i vode radionice razmjene vještina.

 – Ako i sami posjedujete neka znanja i vještine, nešto što možete podijeliti s drugima u neformalnom radioničkom druženju ili vas zanimaju ostale radionice koje priprema naša tranzicijska grupa, slobodno se javite na e-mail vgtranzicija@gmail.com. O temama se možete informirati u knjižnici ili na njenim mrežnim stranicama, putem facebooka (Tranzicijska grupa VG) ili se obratite na navedeni e-mail tranzicijske grupe – poručili su aktivisti, dodajući kako je sudjelovanje na radionicama besplatno, a da su znanja koja možete steći neprocjenjiva.