Prijava

Vaša prijava

Atletski miting za osobe s invaliditetom: Samo je nebo granica


Na atletskom poligonu športsko rekreacijskog centra „Velika Gorica“  održan je 3. Atletski miting Velike Gorice za osobe s invaliditetom. Na njemu su uz domaće atletičare nastupili i njihovi kolege iz kutinskog kluba ‘Odisej’, zagrebačkog Agrama i riječkog Srca. Natjecalo se u trkačkim i bacačkim disciplinama te skoku u dalj.

– Cilj ovog  natjecanja bio je prije svega senzibiliziranje kako osoba bez invaliditeta, tako i naših sportaša koji će jednog dana ući u jedan vrhunski trenažni proces – kaže Darko Matić, predsjednik Športskog društva osoba s invaliditetom „Uspon“.

atletika1

Ključan je svakodnevni trening

Među ostalim atletičarima natjecao se i Velikogoričanin Velimir Šandor, hrvatski reprezentativac koji se sprema za nastup na Svjetskim igrama osoba u kolicima u Sochiu i na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Svakodnevno trenira kako bi postigao što bolje rezultate.

– Želja mi je završiti godinu da ne padnem ispod postignutih 16:14, moj trenutni osobni rekord i treći rezultat na međunarodnoj IPC ljestvici. Naime, dosta treniram, a dosta mi se organizam i umorio. Stvarno se nadam da nećemo pasti ispod toga. Bilo bi dobro kada bi uspjeli pojačati neke treninge, barem tri puta tjedno da su po dva treninga, pogotovo kada budemo radili preko zime snagu, jer ona je ključ da sljedeće godine idemo i na 18, 19 i 20 metara – naglasio  je Šandor.

– Sport pomaže mladim ljudima bez obzira na njihovu dob. Važna je u zdravlju i socijalizaciji. Putem sporta mogu stvoriti dobre startne pozicije za bolji život – dodao je Zvonimir Brozić, predsjednik Atletskog kluba osoba s invaliditetom ‘Srce’ iz Rijeke.

Inače, natjecanje su zajednički organizirali Sportski savez osoba s invaliditetom Zagrebačke županije i Uspon.


Županijska smotra FA Šiljakovini

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike