Prijava

Vaša prijava

Skupština Gorice u novim bojama


Nove boje hrvatskog nogometa slogan je Gorice u marketinškoj brošuri kojom klub predstavlja svoj rad. Skupština koja je bila redovna i planirana za kraj lipnja svoje svjetlo ugledala je u rujnu. Osim što je pomak datuma bio neplanski ipak je dobro došao jer zbog usklađenja sa Zakonom čiji su rokovi 01. listopada, neke su udruge bile prisiljene odraditi dvije sjednice Skupštine, a Gorica je ipak sve uspjela povezati u jednoj. Sva izvješća usvojena su jednoglasno, promijenjen je statut Udruge, izabran zlu ne trebalo likvidator, a na prijedlog predsjednika Skupštine Ervina Kolarca izabrani su i dopredsjednici – Renato Ivanuš i Marko Jurlina.

Predsjednik kluba Nenad Črnko u svom je izlaganju istaknuo da sve rezultate koji su postignuti tijekom izvještajnog razdoblja ne bi bilo moguće postići bez pomoći grada i županije te svih članova Izvršnog odbora, Skupštine i osoblja koje radi u klubu, te naravno igrača i trenera koji su ipak najzaslužniji za onaj, sportski rezultat. Poseban osvrt dao je na rezultate nogometne škole, broj registriranih igrača i selekcija u natjecanju jer je po svim pokazateljima naš klub vodeći u županiji.  Osvrnuo se i na stručni rad nogometne škole za koji je istaknuo da je zadovoljan, da se u školi kvalitetno radi i da očekuje nastavka pa i poboljšanje ovakvog trenda. Činjenice koji ukazuju na kvalitetan rad jesu i pokazatelji da su samo ove godine klub napustila dva trenera zbog poziva u Dinamo (M. Žirović) i H.Dragovoljac (M.Pancirov) a radi se o trenerima koji su se afirmirali u našem klubu. Klub će i dalje nastojati poboljšati uvjete trenerima za rad i edukaciju a od njih se očekuje odgovornost u radu nogometne škole i profesionalno obavljanje zadaća.
Tijekom ove godine izgrađen je i stavljen u funkciju teren s umjetnom travom koji ima certifikat UEFA Two Starr, što ga po kvaliteti trave čini trenutno i najkvalitetnijim nogometnim poligonom u Hrvatskoj. Za potpunu funkciju potrebno je još staviti u funkciju tehničke klupe, a potom i u dogledno vrijeme izgraditi i tribine za barem 100 gledatelja. Time bi u potpunosti ovaj teren bio u funkciji i na njemu bi se mogle igrati i najzahtjevnije utakmice.
Posebno je pohvalna činjenica da klub nema financijskih dubioza koje bi opterećivale rad kluba što je pokazatelj uspješnosti kluba, ne samo za izvještajno razdoblje već je takvo stanje općenito u klubu duži niz godina. Ovim podatkom se malo koja udruga u našem društvu u ovom trenutku može pohvaliti.
Istaknuo je i vrlo dobru suradnju između velikogoričkih klubova za koju je napomenuo da je sve bolja i sve kvalitetnija i svi velikogorički klubovi znaju da u Gorici imaju klub koji je uvijek spreman pomoći u skladu s mogućnostima.
Zahvaljujući svima klub postiže dobre rezultate u svim područjima djelovanja – klub ima financijsku stabilnost i poželio je da se ovakvi pa možda i još bolji rezultati ostvare u vremenu koje je pred nama – rekao je na kraju Črnko.

Predsjednik Skupštine Ervin Kolarec je u svojem izlaganju rekao: “Ponosni smo na sve klupske rezultate i nitko nije mogao vjerovati da ćemo u tako kratkom vremenu postići sve što je navedeno. Napravljeni su veliki pomaci u radu kluba po svim pitanjima a posebice u nogometnoj školi. Konačno smo stvorili kvalitetnu piramidu ali ne na račun bilo kojeg drugog kluba, pokazali smo još jednom da je Velika Gorica grad sporta, a vjerujem da će doći i bolja vremena kada ćemo još kvalitetnije moći pratiti cjelokupni velikogorički sport a time i nogomet. Nismo dozvolili da se ijedan klub s našeg područja ugasi a vjerujemo da ćemo moći pružiti još više svim klubovima a na tome već radimo i u proračunu za 2016.godinu. Vjerujem da će dolaskom Milinovića i Grlića klub nastaviti postizati bolje rezultate i da igrati kvalitetan i atraktivni nogomet i na taj način privući još više gledatelja na gradski stadion i to na, treba isto tako biti jedan od ciljeva.
Projekt prve lige smo emotivno doživjeli i kasnije smo vidjeli da u postojećim okolnostima ovaj projekt nije moguće pratiti. Nismo imali pravo u ime grada odvojiti dodatna sredstva koja su klubu bila potrebna jer su druge potrebe grada bile veće i prioritetnije i zato smo se odlučili na takav potez. U vremenima koja su pred nama, za nekoliko godina, cilj nam je svakako prva liga jer po svemu to i zaslužujemo. Dva puta smo već bili veoma blizu te realizacije i mislim da će i to vrijeme doći. I dalje moramo jačati nogometnu školu, kroz školu možemo iznijeti kvalitetu da u prvoj momčadi igraju naši igrači. Ostali igrači igrati će u ostalim VG klubovima i to će im biti velika pomoć. Klub financijski dobro stoji i nema dubioza za što pohvale idu svima koji rukovode klubom, prije svega predsjedniku i članovima Izvršnog odbora, a lijepo je vidjeti toliki broj predstavnika naših klubova na današnjoj skupštini i time je moje zadovoljstvo veće. Suradnju sa svim klubovima moramo nastaviti i dalje jačati i to je isto jedan od ciljeva kojem trebamo težiti. Posebna zahvala predsjedniku kluba Nenadu Črnku i Upravi kluba na svemu što je učinjeno i što se čini za klub, a dosadašnji rezultati daju nam za pravo da smo na dobrom putu i tako treba i nastaviti, dobre stvari učiniti još boljim.” 
– rekao je na kraju Kolarec.

Skupštini su se u svojim pozdravima obratili i nazočni gosti, a nakon završetka službenog dijela neformalno druženje nastavljeno je u klubu 100.

galerija fotografija:

foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica
foto: HNK Gorica