Prijava

Vaša prijava

Predstavljeni rezultati EU projekta ‘Svako dijete ima pravo na obrazovanje’


U Gorici su predstavljeni rezultati EU projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“, koji je uspješno priveden kraju. Voditeljica Projektnog tima Arijana Mataga Tintor istaknula je značaj postavljenog visokog standarda brige o djeci s teškoćama u razvoju koja se školuju u inkluzivnim uvjetima.

Projektom je financirano 27 pomoćnika u nastavi u prošloj školskoj godini, a još 16 je financirano iz gradskog proračuna. Uspješna provedba projekta osigurala je pozitivan ishod prijavljenog projekta za ovu školsku godinu u kojoj 63 djece imaju svoje pomoćnike. Tijekom provedenog projekta ostvarena je uspješna suradnja s partnerima u projektu – svim velikogoričkim osnovnim školama.

Djeca zadovoljnija, roditelji sigurniji, učitelji rasterećeniji

U travnju je održan i Okrugli stol za djecu, na kojem se mogla čuti najizravnija poruka o vrijednosti projekta, o tome što pomoćnici znače djeci, učiteljima i roditeljima, a posredno cijeloj zajednici. Djeca su zadovoljnija i uspješnija u školi, roditelji su sigurniji, a učitelji rasterećeniji. To su na Konferenciji potvrdili Dalibor Perković, profesor povijesti koji je već drugu godinu pomoćnik u nastavi u OŠ Jurja Habdelića. O važnoj ulozi pomoćnika u nastavi u razredu govorila je i učiteljica Danjela Faber iz OŠ Eugena Kumičića, a koliko su pomoćnici važni cijeloj školi istakla je Željka Gomuzak Anić, stručna suradnica koordinatorica u Osnovnoj školi Velika Mlaka.

Gradonačelnik Dražen Barišić istaknuo je važnost projekta za cijelu zajednicu te je naglasio da će Grad Velika Gorica i dalje kontinuirano brinuti o djeci uvažavajući njihove potrebe i pružati sustavnu podršku svima koji rade s djecom.