Prijava

Vaša prijava

Upoznajmo goričku pjesnikinju Zdenku Mlinar


U ciklusu predstavljanja pjesnika na Matičinom četvrtku, sutra će tako biti predstavljena naša sugrađanka, pjesnikinja Zdenka Mlinar. Uz nju, biti će predstavljen i njen rad. Piše poeziju i prozu, ali i minijature (aforizmi, haiku…). Članica je i tajnica Udruge umjetnika „Spark“ Velika Gorica, velikogoričkog čitateljskog kluba „Književni sladokusci“, te „Hrvatskog sabora kulture“ Zagreb. Objavila je tri samostalne zbirke pjesama: „Vijenac od srebra“. (2005.), „Na otoku MIRAKUL“ (2008.), te „Smisao u besmislu“ (2014.), a zastupljena je u više skupnih djela kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.  

Zdenka piše na hrvatskom standardu, no upustila se i u avanturu pisanja na turopoljskoj kajkavštini. Za svoj rad dobila je više priznanja, a neke pjesme prevedene su joj i na talijanski. Bavi se i društvenim radom kroz sudjelovanja na izložbama, likovnim kolonijama i drugim humanitarnim djelovanjima.

Uz obitelj, koja joj je uvijek na prvom mjestu, njeguje i ljubav prema slici, fotografiji, cvijeću… Biti i voljeti; željeti i htjeti; ne odustajati – njene su niti vodilje; njeno danas i njeno sutra. Predstavljanje će moderirati Đurđa Parać dok će Dražen Jančić čitati poeziju. Matičin četvrtak je sutra u Muzeju Turopolja od 19 sati.