Prijava

Vaša prijava

Održana zanimljiva sjednica!


Danas je bilo posebno zanimljivo na Dječjem vijeću. Kad se radi o djeci, pitanja koja su postavili bila su direktna i iskrena, a takve odgovore su i dobili. Naime, u sklopu Dječjeg tjedna, već tradicionalno jedan dan je posvećen i Dječjem vijeću čiji članovi postavljaju pitanja gradonačelniku Draženu Barišiću i njegovim zamjenicima.

Između ostalog, malog Nikolu zanimalo je hoće li i ove godine biti omogućeno klizanje u parku dr. Franje Tuđmana, na što je gradonačelnik potvrdno odgovorio te najavio kako će biti i dodatnih sadržaja. Bit će napravljena prava zimska bajka, omogućeno će biti grudanje kao i natjecanje u izradi snjegovića.

Ono što odrasli misle, mali govore…u ovom slučaju postavili su pitanje što je s bazenom u Velikoj Gorici. Projekt bazena je spreman, a u Gradu vjeruju kako će se on naći u proračunu za idući godinu. Za početak je u planu izgradnja zatvorenog bazena, jednog za odrasle i jednog za djecu, a nalazio bi se pored srednjih škola. U budućnosti se planira, pored njega, izgradnja i otvorenih bazena.

Mihaela iz OŠ Vukovina zanimalo je kad će se napokon krenuti u izgradnju staze od Starog Čića do Velike Gorice. Gradonačelnik je objasnio kako se prvo moraju napraviti projekti, ishoditi potrebne dozvole i osigurati potrebna sredstva. Trenutno pregovaraju s vlasnicima parcela, odnosno zemljišta preko kojih bi ta staza trebala ići.

Od svih pitanja, nama je bilo najzanimljivije ono male Brigite iz dječjeg vrtića u Velikoj Mlaki. Naime, upitala je gradonačelnika kad će se doći igrati u vrtić

:)

„Što se mene tiče, možemo se ići igrati čim završimo s pitanjima“ – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić te pozvao sve koji još nisu bili u vrtiću u Velikoj Mlaki da slobodno dođu i pogledaju najmoderniji vrtić u Hrvatskoj.

Moramo priznati da gradonačelniku nije bilo lako, jer su mu djeca postavila oko 20 teških pitanja. Osim njega, na pitanja su odgovarali i zamjenik Ervin Kolarec i predsjednik Gradskog vijeća Tomo Vidović.

Galerija fotografija: