Prijava

Vaša prijava

Kako do besplatne fasade?


Provale u obiteljske kuće obilježile su tjedan! Nakon što je nedavno gorička policija riješila nekoliko slučaja provala u obiteljske kuće, provalnici su ponovno bili aktivni i provaljivali u domove Goričana.

Već smo spominjali pomalo bizarnu krađu u Velikoj Mlaki. Kada je nepoznati lopov ordinirao po domu 52-godišnjeg Velikomlačanina. Nakon što je pronašao sav vrijedan nakit i pokupio ga, ukrao je još i nekoliko bočica parfema i pobjegao zajedno s ostalim plijenom. Kako doznajemo, vrijednost pokradenog nakita i parfema je 12 tisuća kuna. Jučer je provaljeno u Kučama. 42-godišnja vlasnica ostala je bez zlatnog nakita u vrijednosti 10 tisuća kuna.

Zabilježena su i dva pokušaja provale, oba u Šenoinoj ulici. Prva provala je bila od 8. do 10.listopada kada je provaljeno u kuću 54-godišnjakinje. Lopov je ispremetao stvari, no ništa nije otuđeno. Druga provala je bila dan kasnije u večernjim satima. Za vrijeme dok je 77-godišnjak gledao televizor, a supruga u ljetnoj kuhinji pripremala zimnicu, lopov je ordinirao po kući. No, kada nije pronašao ništa vrijednog, otišao je iz kuće bez plijena.

Za izradu fasade na kući potreban je materijal, a domišljati lopov nabavio ga je „besplatno“. Naime, prije tri dana provaljeno je u skladište poduzeća BMD Stil u Velikoj Gorici iz kojeg je ukraden stiropor, ljepila, fasadex i ostali materijal za fasadu u vrijednosti 16 tisuća kuna, dovoljan za izgradnju fasade na jednoj obiteljskoj kući.