Prijava

Vaša prijava

Gorica do zaslužene pobjede


Kiša koja sa malim prekidima pada već više od tjedan dana učinila je svoje, a natopljen teren do kraja utakmice ličio je na borilačku arenu u nekom od hrvačkih sportova u blatu. Viroza koja je odmah nakon utakmice sa Sesvetama pogodila redove Gorice izbacila je iz momčadi Jančetića i Perića. Iako je to bio veliki hendikep za domaćina netko je sa strane pred utakmicu prokomentirao “ne mislimo se braniti već napadati, pa to i ne bi smio biti preveliki minus” – i na kraju je bio u pravu. Gorica je od samog početka krenula agresivno, a već u prvoj minuti Dvorneković je bio srušen u izglednoj prilici za postizanje pogotka na samom rubu kaznenog prostora. Domaći su tražili isključenje, no Mlinarić je Knezoviću progledao kroz prste samo žutim kartonom. Gorica je tokom cijele utakmice gradila igru oko šesnaesterca gostiju, a sve do 22. minute mreže se nisu tresle. Tada je po tko zna koji puta Hrvoje Štrok lucidno proigrao Dvornekovića u kaznenom prostoru gostiju koji je poentirao za vodstvo Gorice. Do kraja prvog dijela prilike Dvornekovića u 28. i Štroka u 45. minuti te pokušaje gostiju u 31. i 32. minuti.
U nastavku utakmice Gorica je činila maksimalne napore ne bi li domaćin još jednim pogotkom riješio pitanje pobjednika, a od ukupno 7 obećavajućih situacija u drugom dijelu 6 ih je imala Gorica. Na kraju, mreže su ipak ostale sačuvane, a pobjeda Gorice je više nego zaslužena.

2. HNL, 13. kolo, 16.10.2015. – sudac: Mlinarić (Sisak)

GORICA – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 1:0 (1:0)

strijelac: 1:0 Dvorneković (22)

GORICA: Šušković, Milanović, Hodžić, Dvorneković (od 90. Matošević), Labudović, Žutić, Lihić (od 86. Hajduk), Škvorc, Katanec, Štrok (od 66. Zenuni), Mitrović
trener: Damir Milinović
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Lovrić, Cindrić, Petanjek, Majstorović, Kendeš, Zlatar, Jajčinović, Kluk, Tokić (od 46. Petković), Tomšić, Knezović (od 53. Cetina)
trener: Alen Horvat

galerija fotografija: