Prijava

Vaša prijava

Tri boda za goričke odbojkaše


U drugoj utakmici sezone odbojkaši Gorice su svladali  Šibenčane s 3:0 u setovima te tako pokazali da im gostujuće utakmice neće predstavljati problem. Iako su bili oslabljeni zbog odsustva kapetana Jurice Skorina, nisu dali ni trenutak Šibeniku da preuzme inicijativu u utakmici. Umjesto Skorina zaigrao je junior Matej Orešković koji je svojom igrom dokazao da mu je i više nego dostojna zamjena, dok je kapetansku palicu preuzeo Mario Nikolaus.

„Iznimna je čast biti kapetan ovim dečkima. Po mom mišljenju pozicija kapetana u momčadi je iznimno važna ukoliko je on karizmatičan i autoritivan. Jurica je inače taj koji daje sigurnost momčadi, no u ovom slučaju je momčad nadoknadila njegov nedostanak i zbog toga sam jako sretan. – rekao je Nikolaus.

Ključan trenutak bio je dobivanje crvenog kartona protivničkog srednjaka Dine Jurlina zbog nesportskog ponašanja, a igrači Gorice iskoristili su prodrmanost u šibenskim redovima te došli do prvog boda u gornjem domu 1.A hrvatske odbojkaške lige.

„Prevagnuo je momčadski duh i timska igra. To je ono po čemu je naša momčad prepoznatljiva i po čemu je možda i najbolja u ligi. Ovo je bila tipična pobjeda momčadi protiv indivudalne kvalitete i svaki igrač je podjednako zaslužan. Po mom mišljenju utakmica je dobivena servisom i blokom, elementima koji u utakmici protiv Rovinja nisu funkcionirali. Taktički smo servisima odaljili njihove napadače od mreže, a blok i obrana su učinili ostalo. – komentirao je Nikolaus.

Sljedeća utakmica na repertoaru je uzvratna Kup utakmica protiv Siska koja se igra u srijedu 19.30 sati na domaćem terenu.