Prijava

Vaša prijava

Održana prva “Izložba kantautora”


U subotu je održana prva “Izložba kantautora” u Velikoj Gorici. Jedan od organizatora, Tomislav Šantek poslao nam je izvješće.

“U Parku dr. Franje Tuđmana po prvi puta u Hrvatskoj,  a i u svijetu organiziran je interaktivni  međunarodni kantautorski festival koji se odvijao na 8  pozornica posloženih u krug ( svojevrsni Stonehenge ). Iste su predstavljale postolja za izložbu stoga su izvođači za vrijeme nastupa nalikovali na kipove u parku. Publika (ovaj puta i sama dio nastupa) nalazila se u krugu kantautora i pozorno pratila dok su izvođači u smjeru kazaljke na satu izvodili  svaki po jednu svoju skladbu, punih pet krugova. Tako je svaki izvođač dobio priliku da svira i na početku i kraju festivala.

“Izloženi” kantautori su bili: Sara Renar (HR),Ivan Petranović (HR), Igor Baksa (HR), Anita Iličić (SRB), Juraj Jurlina (HR) , Sonja Agata Bišćan (HR) , Grof Đuraz (BiH) i Ivan Škrabe (HR)

Sara Renar  mlada zagrebačka kantautorica  otvorila je festival pjesmom Termopil.Mekanim ali sigurnim glasom predstavila je svoje skladbe sa svog albuma Djeca, ozbiljnih tekstova a opet tako nestašnih za slušanje publika je svaku skladbu ispratila gromoglasnim pljeskom.

Ivanu Petranoviću, vokalu i gitaristi benda Sebastian Doe publika je hipnotično podigla palčeve dok je zvodio skladbu Palčić gore ,zaraznog ritma i refrena. S bendom Sebastian Doe iza sebe ima par singlova koje vrijedi poslušati.

Igor Baksa, frontmen etabliranog benda KOM3DIJA izvodio je svoje  skladbe na engleskom jeziku  , na međimurskom narječju, a publiku koja je pjevala  sa njim osvojio je pjesmom Super  Branimir .  Baksa je poznat publici i po upečatljivoj ulozi u novoj hrvatskoj senzaciji „Crna kuća – mjuzikl u boji“.

Anita Iličić iz Kikinde predstavila je pjesme s nadolazećeg albuma. Izvedbom je ostavila publiku bez daha. Naizgled krhka, ali vokalno iznad svih očekivanja.  Njezin hit :Ti mi se dešavaš još će se dugo pjevušiti u Velikoj Gorici , ali i u Hrvatskoj.

Juraj Jurlina  predstavljajući svoj novi album Neki novi svijet  osvojio je srca svih prisutnih djevojaka svojim pjesmama i stasom.  Izveo je hitove Stare steze i Dva oblaka koji su već poznati publici te je skupa s njim pjevušila.  Bivši učesnik HTZ-a se pokazao kao ozbiljan autor.

Sonja Agata Bišćan smjestila se iza svog stage piana i lagano ali sigurno izvodila svoje skladbe. Zaprepastila je publiku svirajući piano i flautu u isto vrijeme. Publika ju je nagradila velikim pljeskom nakon Pianomana i Liar Liar.  Svaka pohvala mladoj kantautorici na njenoj izvedbi.

Grof Đuraz pjevajući sa publikom “komšina krava nek je živa i zdrava ” poslao je poruku mira i ljubavi , a usput zabavio publiku koja je bez ustručavanja pjevala “Muuu” podižući atmosferu i plešući uz zvuke gitare i kazooa.

Ivan Škrabe kantautor iz Jastrebarskog , izvodeći svoje skladbe djelovao kao u transu , a velikogoričku publiku oduševio je pjesmom Poeziju će pisati svi . Tako poetično je i zatvorio festival ali i otvorio srce i dušu publici.

Nakon programskog dijela  u Parku dr. Franje Tuđmana festival se preselio u zatvoreni prostor gdje su se svim kantautorima za sudjelovanje na festivalu dodjelile oslikane cigle ,simbol i logo festivala ; koje predstavljaju rušenje svih zidova koji su među ljudima i stvaranje novih mostova prema boljoj budućnosti

Nakon dodijele nagrada održao se after party na kojem je nastupio Louise band iz Zagreba.

Međunarodni kantautorski festival Izložbu kantautora organizirala je udruga Izlaz pod vodstvom Tomislava Šanteka, predsjednika udruge i velikogorički kantautor Vedran Ivorek ToughRa te su najavili još ovakvih i sličnih događanja u Velikoj Gorici i zahvalili svim kantautorima koji su nastupili i publici što je došla na festival.”

Kantautori 2