Prijava

Vaša prijava

Večer dalmatinskih pjesama


Velikogoričane u petak čeka dalmatinska glazbena večer! U goste nam dolazi pjevačko društvo „Hvar“ koje je osnovano je 1947. godine pod imenom Gradski mješoviti zbor, kao jedna od sekcija KUD-a “Dr. Orest Žunković”. Od osnutka pa do danas neprekinuto nastupa u zemlji i inozemstvu. Za svoj 50. rođendan zasluženo je dobilo Nagradu grada Hvara sa zlatnom plaketom za predani rad i obogaćivanje kulturnih događaja u gradu. Uz njih, nastupiti će i klapa „Galešnik“ koja će vas povesti Dalmacijom.

„Zajedno sa klapom moći ćete otpjevati i prisjetiti se najljepših dalmatinskih stihova iz pjesama kao što su Dalmacijom moja, Ti, samo ti, Izresla ruža rumena… – ispričala je voditeljica glazbene djelatnosti u POUVG Snježana Špehar.

Inače, klapu je osnovala 2002. godine skupina prijatelja koja od malih nogu nastupa u rodnom Hvaru. Svoj plodan rad Klapa je okrunila 2005. godine izdavanjem prvog CD-a “Klapa Galešnik”.

Pjevačko društvo “Hvar” i Klapa “Galešnik” zauzimaju središnje mjesto u kulturnom životu grada Hvara, a njihova pjesma postala je prepoznatljiv proizvod najsunčanijeg hrvatskog otoka. Koncert je u petak u dvorani Galženica u 20,30 sati. Ulaznica je simboličnih 10 kuna.

PROGRAM

1. DALMACIJO MOJA (S. Radić, J. Batinić)
2. SOKOLIĆU MOJ, izvorna
3. TI, SAMO TI (Z. Stipičić, R. Kazinoti)
4. U NAŠEG MARINA, izvorna
5. ZVONA MOGA GRADA, (Z. Spišić, D. Britvić)
6. MORE TI SI ČEŽNJA, (Z. Plenković, D. Tambača)
7. LINĐO, (V. Berdović)

1. IZRESLA RUŽA RUMENA (trad.,R. Kraljević)
2. TI SI NESTALA TIHO, izvorna
3. OSTALA SI ISTA (J. Badurina, F. Bilić)
4. BOKELJSKA NOĆ (H. Hegedušić, A. Kabiljo)
5. LIPA MOJA MALA (M. Biluš, T. Vranicki)
6. ANĐELE MOJ (Z. Runjić)

1. DVA BRACANINA, izvorna
2. A VITAR PUŠE (J. Fiamengo, Z. Runjić)
3. UVIK ĆU TE SVOJOM ZVATI (D. Batinović, M. Čačija)
4. GARDELIN (S. Lošić)
5. O KUĆO MALA (I. Tijardović)
6. NE MORE MI BIT (P. Kozomara, S. Perić)