Prijava

Vaša prijava

Put u Rio de Janairo: Velimiru Šandoru zahvalio je i Grad, na primanju i Mirjana Lučić


Vaš rezultat nije bilo lako postići, a o tome govori podatak da ste vi prvi predstavnici našeg grada i županije na paraolimpijskim igrama. Osjećam veliki ponos zbog toga što sam sada s vama i što ćete nas Velikogoričane predstavljati na tim igrama, rekao je pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Krešimir Ačkar na primanju atletičara Velimira Šandora i stolnotenisačice Mirjane Lučić.

Velimir je na nedavnom Svjetskom prvenstvu osvojio broncu u bacanju diska, dok je Mirjana peta najbolja svjetska paraolimpijka u stolnom tenisu.

„Kvalifikacija za Rio kod mene je trajala dvije godine. Imala sam masu treninga i prije i nakon posla. Cijelo vrijeme morate biti u vrhunskoj top formi da bi mogli održavati te rezultate te da bi upali među osam kandidata iz cijeloga svijeta. Presretna sam kao petoplasirana na toj rang listi. Ipred mene su samo Kineskinja, Brazilka, Australka i Poljakinja“, rekla je Mirjana Lučić.

Pod velikim dojmom je i Velimir Šandor, kojeg je jučer bio na primanju u Zagrebačkoj županiji. Govorio je o načinu svog ulaska u reprezentaciju te kako je odradio dva natjecanja.

„Prvo su bile Svjetske igre u Sochiu, gdje sam osvojio prvo mjesto, dok sam u Dohi bio treći u svojoj kategoriji. Cijelu godinu je trajalo dokazivanje i nama i svima ostalima da mi to možemo i da trebamo biti tu gdje smo sada“, ispričao je Velimir.

Galerija fotografija: