Prijava

Vaša prijava

Rakitovec sve veći magnet za investitore


Sve je više investitora koji u radnoj zoni Rakitovec žele započeti ili proširiti svoje poslovanje. Za Veliku Goricu i njene stanovnike to znači mnogo, jer će potaknuti dodatno zapošljavanje i bolji standard. Radnu zonu danas je posjetio gradonačelnik Dražen Barišić. Istaknuo je kako će do kraja godine ovdje biti osigurana pristupna cesta sa svom infrastrukturom te će se i zahuktati sama proizvodnja.

„Tu su investitori koji su kupili zemljište od grada, i to po velikim pogodnostima, od komunalnog doprinosa do komunalne naknade, sve ono što je grad mogao osloboditi, krenuli su u pripremu projektne dokumentacije, kod nekih je već dobivena građevinska dozvola, i samo je pitanje dana kad će se početi graditi.“, rekao je Barišić, naglasivši kako je gospodarstvo temelj ekonomije, a glavni cilj zapošljavanje.

Gradonačelnik naglašava da u zoni Rakitovec posluju uglavnom izvoznici, od kojih su neki i lideri na hrvatskom tržištu. U isto vrijeme izvoze svoje proizvode i u zemlje Europske unije.

Jedna od tvrtki koja posluje u radnoj zoni Rakitovec je Gorica Staklo. Vlasnik Robert Kos istaknuo je kako su se još prije dvadeset godina odlučili za ovu lokaciju. Iako je realizacija bila spora, dočekali su svoje vrijeme kako bi mogli raditi. Trenutno imaju sedamdeset zaposlenih, dok će u budućnosti otvarati nova radna mjesta i okrenuti se prema EU tržištu.
„Iz EU fondova prošle godine povukli smo 6,3 milijuna kuna, a od Ministarstva gospodarstva 900 tisuća kuna, to je bilo pedeset posto poticaja, a još toliko smo uložili iz kredita, te vlastitih sredstava.“, dodao je Kos.

Novi investitori dolaze s velikogoričkog područja, to su Kruljac d.o.o. koji se bavi proizvodnjom namještaja za poslovne i privatne prostore, te je već dobio građevinsku dozvolu. Tu je i tvrtka Nazaret d.o.o. koja se bavi proizvodnjom proizvoda od plastike za građevinarstvo, te tvrtka Dilogic za proizvodnju računalne i periferne opreme.

 Galerija fotografija:


Interliber i Znanstveni kvart