Prijava

Vaša prijava

Korak naprijed u ulaganje u zdravstvo


Ključeve novih pet sanitetskih vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorinu Gajniku, danas je u Velikoj Gorici uručio župan Stjepan Kožić. „Ova investicija vrijedna je milijun i 600 tisuća kuna, koje je Županija izdvojila dijelom iz decentraliziranih te većim dijelom sredstvima iz vlastitog proračuna kako bi naš Zavod kvalitetnije funkcionirao. Smatram da još uvijek mreža hitne medicine nije adekvatna te su naši žitelji zakinuti i za broj timova hitne pomoći. Brojne mjere, pokušaji, ili odluke donesene na županijskim skupštinama, nažalost nisu urodile plodom, tako da u suradnji s gradovima činimo maksimalne napore kako bi stvorili solidne uvjete za rad hitne medicinske pomoći, kojima zahvaljujem na njihovom maksimalnom angažmanu.“, izjavio je župan Kožić.

Velikogoričko područje zauzima oko 570 četvornih kilometara

Jedno sanitetsko vozilo pripast će i Velikoj Gorici koje će služiti za prijevoz bolesnika primjerice na dijalizu ili specijalistički prijevoz u bolnicu. Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, smatra da svakom gradonačelniku s područja Zagrebačke županije, ulaganje u zdravstvo predstavlja zadovoljstvo. “Velikogoričko područje je veliko, primjerice ima oko 570 četvornih kilometara, koje treba pokriti dostatnim brojem vozila. A tu je i manjak T1 timova hitne medicine kojih naš grad ima pet. Radimo na tome da osiguramo bolju mobilnost hitne pomoći na način da u svakom trenutku možemo svakome pomoći.“ – zaključio je Barišić.

Radimo godišnje više od pet milijuna kilometara

Vozni park Zavoda broji oko 80 vozila, a većina njih stara je u prosijeku oko 8 godina. Do kraja godine osim ovih pet, stići će još šest novih vozila. „Radimo godišnje više od pet milijuna kilometara, a potreba za sanitetskim vozilima je sve veća, stoga će nam ovih 11 novih, itekako pomoći da normalno radimo i da stižemo na vrijeme.“, rekao je Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke Županije.

Osim u Veliku Goricu, vozila će stići u ispostavu u Ivanić Grad, Jastrebarsko, Vrbovec i Samobor, a do kraja godine i u ostale županijske ispostave.

Galerija fotografija: