Prijava

Vaša prijava

Curicu pronađenu u goričkom parku roditelji izgubili zbog svađe


Djevojčica ostavljena prije više od mjesec dana u parku u Velikoj Gorici zove se Mirjana Paris i iz zagrebačkih je Sesveta, piše večernji.hr. Kako se preziva, još uvijek nije poznato. Rođena je u zatvoru u Švicarskoj i ima sestru blizanku. Navodno je stara četiri godine, a u Hrvatsku je s obitelji doselila nedavno. No, dok se ove informacije ne potvrde i nadležni ne odluče kakva će biti njezina daljnja sudbina, malena ostaje u Dječjem domu u Nazorovoj ulici u Zagrebu.

Misterij identiteta djevojčice koju su prolaznici pronašli na klupi u parku, a za koju sve ovo vrijeme nitko od obitelji nije ni pitao, a kamoli ju tražio, počeo se raspetljavati danas. Najprije je viša medicinska sestra Nataša Avdagić posjetila djevojčicu u domu i ustanovila da govori dijalektom kakvim govore Romi Bajaši. Zatim se oko 14 sati u dom javila žena koja tvrdi da je prijateljica Mirjaninog oca:

– Kazala je da tata pita kad bi mogao doći po dijete. Ta žena se nije predstavila niti je rekla odakle je otac. No, ispričala je da su se njezini roditelji posvađali u Velikoj Gorici i da im se kći tada izgubila. Još je rekla da djevojčica ima sestru blizanku koja je sada s mamom u Italiji. Uputili smo oca da se javi u Centar za socijalnu skrb u Velikoj Gorici. Naravno da ne možemo i nećemo dijete dati samo tako – kaže ravnateljica doma Jasna Ćurković-Kelava.

Iz goričkog Centra za socijalnu skrb ističu kako zbog ostavljene curice još nitko nije došao u centar. Domu se javio se i djed djevojčice za kojeg se još ne zna živi li u Sesvetama ili Bjelovaru. I on je potvrdio priču prijateljice Mirjaninog oca. Djevojčičini roditelji nakon svađe u Velikoj Gorici, gdje su Mirjanu Paris izgubili iz vida, nisu jedno drugo pitali za nju jer je mama mislila da je s tatom i obrnuto.

– Kada sam vidjela njezinu fotografiju u medijima, odmah sam znala da je Romkinja. Sigurna sam da je iz Hrvatske – kazala je nakon posjeta djevojčici Nataša Avdagić, inače pripadnica bajaške romske zajednice. Kada je ušla u sobu u kojoj je bila djevojčica, Nataša se najprije s njom šutke igrala. Zatim ju je na bajaškom pitala ima li potkošulju. Djevojčica ju joj je pokazala. Potom je tražila sok, pa joj ga je Mirjana donijela…

– Davala sam joj zadatke, a ona ih je razumjela i ispunjavala. Nije razgovarala. Samo je u jednom trenutku odgojiteljici na bajaškom kazala da sjedne – ispričala je Nataša Avdagić.

Galerija fotografija:


Brokenhearted cover by: Monika Klobučar

EKO tjedan - program