Prijava

Vaša prijava

Evo koje predstave poklanja OSS Buševec u ovogodišnjoj Noći kazališta


Sedma Noć kazališta dolazi nam već ove subote. Na ovogodišnjoj  manifestaciji sudjeluje 85 institucija na 78 lokacija u 42 mjesta u Hrvatskoj. Posjetiteljima je na raspolaganju 125 predstava te 80 popratnih programa. Svake godine kazališta nude nešto više i na taj način bolje približavaju kazalište publici, što je u ostalom i glavni cilj Noći kazališta.

U Noć kazališta se uključio i Ogranak Seljačke sloge Buševec sa svojim susretima pučkih kazališta kajkavskog govornog područja, popularni KAJ BUŠ. Riječ je o 12 izdanju manifestacije koja će i ove godine ugostiti prijatelje i glumce amaterskih kazališta. Program počinje u subotu u 18 sati kada će na daske Doma kulture u Buševcu prvi izaći glumci Amaterskog dramskog kazališta Sveti Križ Začretje s predstavom „Treća sreća“.

„Riječ je o jednoj zanimljivoj priči o ljudima u staračkom domu i zavrzlami koja se tamo mogla dogoditi, ali i o trećoj sreći koja se i tamo može naći. Zatim je od 19 sati na rasporedu „Prošnja cure na dragotinski način“ Udruge ‘Đeram’ iz Dragotinaca, a nakon nje i „Čekaonica“ Dramske sekcije KUD-a „Lobor“, priča nam Nenad Rožić,  predsjednik Ogranka Seljačke sloge Buševec.

Kako glume najmlađi glumci iz Buševca, pogledati možete u predstavi „Martin san“ koju su pripremili učenici iz područne škole pod vodstvom učiteljice Natalije. Predstavu „Ostavinska rasprava“ izvest će članice Etno udruge Kurilovec.

„Na kraju će se predstaviti Kulturna udruga „Tomislav Franjić“ iz Kalinovca, sa svojim „Podravskim klupkom“, kako bi sve zajedno zamotali u jedno lijepo klupko. Ulaz je potpuno besplatan. Nama je najvažnije da se svi zajedno dobro zabavimo i opustimo. U predstavama lako možemo pronaći i samoga sebe te se nasmijati do suza.“, istaknuo je Rožić.

Ovogodišnja Noć kazališta održava se pod sloganom Bit(n)i ili ne bit(n)i, a organizatori poručuju da bogatstvo programa je bogatstvo Hrvatske koja se te noći ujedinjuje bez obzira na razlike. Više o programu možete pronaći i na službenoj stranici manifestacije.


SUDBINA I SLOBODA IZBORA