Prijava

Vaša prijava

KUD ŠĆITARJEVO: Naših prvih deset godina


Godine 2005. skupina žena na čelu s Dragicom Caganić osnovala je KUD Šćitarjevo, razvijali su se kroz godine, i promičući kulturu posavsko-turopoljskog kraja došli su do prve okrugle obljetnice, točnije desete.

Kako je u razgovoru za City radio rekla predsjednica Branka Tretinjak KUD Šćitarjevo ima osamdesetak aktivnih članova koji djeluju u četiri skupine, a „ove godine veliki je “boom” što se tiče mladih, od kojih je 40 plesača i 15 svirača“

Ono po čemu je ovo društvo prepoznatljivo zasigurno su Srpanjski susreti na koje se svake godine odaziva sve više gostujućih društava.

Sve ono što su ove godine marljivo učili i uvježbavali, svojoj vjernoj publici prikazat će u nedjelju na koncertu kojeg organiziraju povodom svoje desete godišnjice.
„Pokazat ćemo sve koreografije koje smo radili ove godine, predstavit će se i naš već spomenuti pomladak, a u goste nam dolazi FA Šiljakovina.“ – istaknula je Tretinjak.

Koncert je dakle, u nedjelju, 22.studenog, s početkom u 17 sati, u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo i svi ste pozvani da uveličate ovu lijepu obljetnicu KUD-a Šćitarjevo.