Prijava

Vaša prijava

Mediji – opasnost ili izazov za obitelj?


U Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, u suradnji s Društvom za komunikacijsku i medijsku kulturu, jučer je u sklopu projekta  ‘Obitelj pred izazovom medija’ održano prvo predavanje ‘Komunikacija odgoja – odgoj komunicira – obitelj i mediji’ .

Predavač komunikolog Danijel Labaš, govorio je  o komunikaciji u obitelji i o mjestu medija u obitelji, te je iznio podatke koliko koristimo medije, koliko su djeca izložena njihovom utjecaju, koliko mediji mogu koristiti, ali i štetiti, te naglasio da o njima ne treba razmišljati kao o nekoj opasnosti, nego kao o nekoj vrsti izazova.

Svi smo se barem jednom u životu našli u situaciji da smatramo kako djeca provode previše vremena pred televizorom, komunikolog Labaš smatra da zabrane nisu dobre te ističe da  „s djecom treba postupati oprezno, kao i inače u svakodnevnom životu , te ne postoji način, i djeci se ne bi trebalo ni pokušati zabraniti gledati televiziju i korištenje medija, nego s njima  treba ravnopravno raspravljati. Zabrana ne bi bila nikakvo rješenje za korištenje medija u obitelji.

Dvorana Centra u kojoj je predavanje održano bila je ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, svoje oduševljenje nije krila ni ravnateljica Sanda Puljiz Vidović koja je rekla da je „predavanje bilo otvoreno za javnost, na ovakva predavanja dođe desetak ljudi, no danas je bio iznimno velik interes, velik broj ljudi je bio iz škola i vrtića,ali došli su i zainteresirani roditelji.“

Drugo predavanje u sklopu ovog projekta “Mediji u svakodnevnom obiteljskom životu: od negative do kreative” vodit će Leali Osmančević, koja će govoriti o korištenju interneta, društvenih mreža i online videoigara. Navedeno predavanje u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika gorica  prof. Osmančević će održati 26.studenog 2015.g. u 18.30 sati.