Prijava

Vaša prijava

U dimu marihuane: Kod petorice mladih Goričana pronađena trava i jointi


Opojna droga prošlog je tjedna zadala najviše posla goričkoj policiji. Optužne prijedloge podnijela je protiv petorice mladih Velikogoričana, a najviše zbog uživanja u dimu marihuane.

Najmlađi uživatelj ima svega šesnaest godina, a zatečen je prije tjedan dana na autobusnom kolodvoru s pola grama marihuane i jednim jointom. Istog dana, policija je na trgu Stjepana Radića zatekla 26- godišnjeg mladića koji je kod sebe imao paketić u kojem je bio 1,5 gram marihuane.

Ali to nije sve, prije tri dana, u posjedu marihuane, policija je zatekla i 22-godišnjaka u Gradićima. On je pak imao dva paketa, od gram i 1,3 grama trave. A samo dan nakon, u još dva slučaja također je pronađena marihuana. U Gradićima je ulovljen 19- godišnji mladić koji je kod sebe imao dva paketića od pola grama, a samo 15 minuta kasnije, policija je zatekla 24 -godišnjaka, koji je kod sebe imao paketić od 0,3 grama marihuane.

Inače, posjedovanje droge za osobne potrebe više se ne smatra kaznenim, već prekršajnim djelom, a prema zakonu oni koji ju konzumiraju više ne završavaju u zatvoru već se upućuju na liječenje.