Prijava

Vaša prijava

Stiže nam prvi ovogodišnji snijeg, niske temperature, a meteoropatima i nesanica


Kao što smo i najavljivali, ‘bablje ljeto’ danas je i službeno završilo. Ciklona je već stigla i nebo su prekrili oblaci. Iz Crometeo tima već za večeras najavljuju kišu, a sutra i snijeg.

„Do kraja dana sve više oblaka, a navečer ponegdje i malo kiše. Bit će vjetrovito uz umjeren, navečer mjestimice i jak jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 15 i 18 Celzijevih stupnjeva, ali će se zbog vjetra možda činiti hladnije“, kaže prognostičar Kristijan Božarov.

Temperature oko nule

Sutra nas očekuje oblačno, kišovito i vjetrovito. Poslijepodne će kiša u gorju prijeći u snijeg, a navečer i u noći na nedjelju susnježice će biti i u nizinama. Zapuhat će umjeren i pojačan sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, sredinom dana oko 6°C, dok će se navečer spustiti blizu nule.

U nedjelju prije podne još malo oborina, poslijepodne će one potpuno prestati, ali zadržat će se hladno i vjetrovito.

foto: Miljenko Milanović
foto: Miljenko Milanović

Pada tlak zraka

Tlak zraka počinje se polako spuštati, s čime raste nepovoljna bioprognoza i to nakon dugog stabilnog razdoblja i povoljnih prilika. Kod meteoropata i kroničnih bolesnika može se javiti glavobolja, razdražljivost, manjak energije, bolovi na mjestima ranijih ozljeda, a u noći na subotu i nesanica, najavili su iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.


Sveti Nikola dolazi u Mraclin