Prijava

Vaša prijava

Projekt vrtića Žirek predstavljen kao jedinstveni u Hrvatskoj


Ravnateljima predškolskih ustanova u Velikoj Gorici su predstavljeni dobri primjeri povlačenja europskog novca. Povod stručnome skupu u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje bio je i razlog što je gorički Dječji vrtić Žirek uspješno proveo i ostvario projekt financiran iz EU fondova.

 „Cilj nam je bio razmijeniti iskustva, načine na koji se projekt prijavljuje i odabir tema kojee su aktualne i relevantne kasnije za rad sa djecom i za razvoj predškolske prakse“, kazala je viša savjetnica u Agenciji za ravnatelje Inga Seme Stojnović, naglasivši kako je cilj i da djelatnici vrtića zajedničkim snagama uspiju doći do određenih sredstava za rad.

„U svemu tome su i odgojitelji Dječjeg vrtića Velika Gorica, konkretno Žirek, iskazali kompetencije na zavidnoj razini te inicijativu da se krene u smjeru europskih fondova. Na kraju se cilj i ostvario i sredstva su prikupljena“, istaknula je Stojnović.

Na projekt Dječjeg vrtića Žirek podsjetila je i njezina ravnateljica Sandra Crnić.

„Naš vrtić imao je projekt u trajanju 18 mjeseci, a završili smo ga 1. travnja. Projekt je  bio vrijedan 100 tisuća eura bespovratnih sredstava. Opremili smo kabinet, uredili dječje igralište, radili smo s djecom s teškoćama u razvoju i educirali roditelje“, podsjetila je Crnić.

Jedinstveni projekt takve vrste u Hrvatskoj, kojeg je financijski pokrila Europska unija, pohvalio je i gradonačelnik Dražen Barišić.

„Ono što puno puta govorimo je to da ne radimo samo na materijalnim pretpostavkama gradeći nove vrtiće i uređujući prostore, već imamo stručno osoblje različitih profila, koje maksimalno kvalitetno radi s našom djecom, a još i privlači europska sredstva. S time potvrđujemo kako smo grad prijatelj djece“, rekao je Barišić.

Na skupu se čulo i kako vrtići s područja Zagrebačke županije i grada Zagreba prednjače u cijeloj Hrvatskoj u povlačenju europskih sredstava.


Sjećanje na Vukovar