Prijava

Vaša prijava

Napušteni gorički ljubimci od petka se prebacuju u Sisak


Napušteni psi koji su pronađeni na velikogoričkim ulicama od petka 20. studenog svoj novi dom čekaju u skloništu za životinje Veterinarske stanice Sisak, piše Večernji.hr

Iz Grada Velike Gorice potvrdili su nam kako je iz Pokupskog Cerja preuzeto 27 pasa i četiri mačke. Životinje su smještene u Veterinarskoj stanici Sisak, koja je po javnom natječaju dobila posao zbrinjavanja napuštenih i izgubljenih životinja. U tijeku je usuglašavanje detalja ugovora između Grada i Veterinarske stanice Sisak o svim detaljima buduće brige o napuštenim životinjama.

Premještanjem životinja iz Pokupskog Cerja završila je suradnja koja je trajala od 2009. godine. Na odluku Grada o odabiru novog ponuđača za zbrinjavanje napuštenih životinja voditelj skloništa Pokupsko Cerje Predrag Baraba žalio se Državnoj komisiji za provjeru postupka javne nabave. Njegova je žalba odbijena, a komisija je utvrdila da je Grad cijeli postupak pravilno proveo, odnosno da su ispunjeni svi uvjeti javnog natječaja i izabrana najpovoljnija ponuda.

– Nadamo se da će se do kraja tjedna sve uhodati, da ćemo evidentirati sve pse, jer neki od njih nisu bili upisani ni u Lysacan. Kad to riješimo, moći će se i udomljavati. Svaka pomoć je dobrodošla, volonteri mogu posjetiti pse, prošetati ih na našoj livadi, pomoći u udomljavanju – kaže dr. vet. med. Antun Bugarin, direktor Veterinarske stanice Sisak i voditelj skloništa.

Volonteri su već počeli prikupljati palete, dekice, ručnike, hranu za najmanje, sve što može pomoći da boravak pasa u skloništu bude što ugodniji. Pomoći će, kažu, i u oglašavanju, jer jedina im je želja da životinje što prije pronađu dom.