Prijava

Vaša prijava

KUD Šćitarjevo proslavilo desetljeće djelovanja


Povodom 10. obljetnice djelovanja Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo organiziralo je svečano obilježavanje jubileja u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo, u nedjelju 22. studenog. Pozivu na proslavu odazvao se veliki broj mještana Šćitarjeva, Obrezine, Črnkovca, Kosnice i drugih susjednih naselja, tako da je slavljenik mogao s ponosom pokazati kompletno članstvo Društva (približno 60 članova), pogotovo mlade odnosno nove članove. Na početku je kratko predstavljena kratka povijest KUD-a Šćitarjeva, koje su osnovale žene Šćitarjeva u proljeće 2015. godine. Iz njihovih redova bila je i prva predsjednica Društva Dragica Caganić, koju je naslijedila lijepa Josipa Jambrek. Iza nje funkciju je obnašao Ivan Benović, koji je predsjedničku palicu predao Branki Tretinjak, aktualnoj predsjednici.

Koncert je otvoren pjesmom ”Srce si mi zela” koju je za KUD Šćitarjevo napisao Stjepan Vitez, pučki pjesnik iz Kobilića, a izvela ju je seniorska pjevačka sekcija. Slijedila je za ovu prigodu uvježbana koreografija ”Oj snešice raširite špice” koju je osmislio Veljko Janković, a glazbeno je obradile Vlatka Antolović i Marijana Komljenović. U slavljeničkom programu nastupila je i dječja skupina KUD-a Šćitarjevo, a kao gosti KUD Šiljakovina sa svojim kompletnim sastavom.

Tijekom programa istaknuta su imena dosadašnjih voditelja KUD-a: Emilija Đurić, Ljerka Golemac, Doriana Crnić Vlahovac, Vlado Čehulić, Veljko Antolović i sadašnja Snježana Pastuović. Prvi voditelji tamburaša su bili, i još su uvijek, Vlatka Antolović (bila je i voditeljica pjevanja, inače je nastavnica u OŠ Šćitarjevo) i Stjepan Čumpek Tajko, najstariji član i svirač u Društvu. Pjevanje su vodile i vode Marijana i Anastazija Komljenović. Za sve spomenute i za one koji su na bilo koji način pomogli da prvo desetljeće KUD-a Šćitarjevo bude na ponos njegovim članovima i prijateljima, upućene su tople i iskrene riječi zahvale i uručene svečane zahvalnice. Program je okončan koreografijom ”Jelica kolce vodila” (autorica Snježana Pastuović), odnosno pjesmama i plesovima Hrvatskog Zagorja (glazbena obrada: Vlatka Antolović i Anastazija Komljenović).

Galerija fotografija: