Prijava

Vaša prijava

Općina Kravarsko slavi 20 godina: Zaposlit ćemo mlade ljude da ne moraju trbuhom za kruhom


– Kada smo prije 20 godina osnovali Općinu, željeli smo samo napraviti školu i sportsku dvoranu, pa onda neka ju i zatvore. Na kraju smo uspjeli u cijelom našem području napraviti vodovod i 40 kilometra prometnica te stvoriti puno kvalitetniji život – rekao je načelnik Vlado Kolarec, slaveći 20. godišnjicu Općine Kravarsko.

Kravarsko

Mještani se dobro sjećaju 26. studenog 1995., dan kada je konstituirano prvo Općinsko vijeće i Poglavarstvo čime je formirana Općina Kravarsko. Već i tada bilo je jasno, priča nam Kolarec, da je bolje biti mala ali samostalna općina nego zadnje selo u velikoj općini.

– Uz našu inicijativu izgrađena je i rekonstruirana državna cesta D31 Velika Gorica-Kravarsko. Na nju se nadovezuje autocesta od Lekenika prema Zagrebu, tako da u Zagrebu možemo biti već za 20 minuta – naglasio je Kolarec, ističući kako ih je proteklo vrijeme dosta unazadio čitav niz klizišta.

– Dosta nas je ugrozilo klizište na kojeg smo u protekle dvije godine potrošili sav novac. Sanacija je pri kraju, osim dva velika klizišta za koja moramo osigurati novac iz drugih izvora jer njihova sanacija iziskuje 4 milijuna kuna – kaže Kolarec.

Općina Kravarsko planira uvesti i brzi internet, a cilj im je i završetak izgradnje državne ceste 31 do Podvornice do Šestak brda. Roditelji čekaju i dovršetak izgradnje vrtića, a stariji ljudi svoje mjesto u budućem staračkom domu. Važne infrastrukturne projekte kandidirat će za sredstva Europske unije.

– Želimo otvoriti nova radna mjesta pokretanjem poslovne zone na novoj lokaciji, a što ćemo realizirati izmjenom prostornog plana. Zaposlit ćemo mlade ljude da ne moraju trbuhom za kruhom u druge zemlje – dodao je Kolarec.

Galerija fotografija: