Prijava

Vaša prijava

KUD Stari Grad Lukavec svečano obilježilo 15. obljetnicu


Sinoć je u prepunoj dvorani Gorica slavljeničkim koncertom KUD Stari Grad Lukavec obilježilo svoju 15. obljetnicu utemeljenja i djelovanja. Odlična organizacija zaslužna je da je sve od početka do kraja teklo glatko, a na bini su se u skoro trosatnom koncertu naizmjenično izmjenjivale sve sekcije Društva: odrasla plesačka skupina, dječja plesačka skupina, odrasla tamburaška skupina, srednja tamburaška skupina, dječja tamburaška skupina i izvorna vokalna skupina. Prezentirano je ukupno 17 koreografija (jednu je izvelo KUD Gradići) koje su pripremili voditelji KUD-a Stari Grad Lukavec: Mirjana Jakunić (dječja plesačka skupina), Blaženka Smolković (odrasla plesačka skupina), Anastazija Komljenović (vokalna skupina), Željko Grozaj (dječje tamburaške skupine) i Mladen Trčak (odrasla tamburaška skupina). Koreografije su osmislili Vesna Takač, Dražen Kurilovčan, Blaženka Smolković, Mirjana Jakunić, a koreografiju KUD-a Gradići Dražan Damjanović.

Moderatorica koncerta Ana Mirenić je između plesnih točaka upoznala nazočni auditorij o nastanku KUD-a slavljenika (2000.) i petnaestogodišnjem djelovanju, tako da su u kratkom povijesnom pregledu spomenuti svi koji su na bilo koji način pomogli i pomažu nesmetani rad Društva. Iako 15 godina nije dugo vremensko razdoblje, Društvo se može pohvaliti takvim rezultatima i uspjesima, u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, koji bi bili na ponos i puno starijim KUD-ovima. Paradna skupina Društva ima na dispoziciji osam koreografija koje mogu predstaviti u bilo kojoj prigodi, dok vokalna sekcija sa svojim glazbenim brojevima može samostalno nastupati.

KUD Stari Grad Lukavec sudjelovalo je na brojnim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Grčka, Italija, Poljska, Tunis, Turska). O tome kakav su dojam stvorili na domaćim i inozemnim pozornicama svjedoče mnoga priznanja: pehari, medalje, zahvalnice. Logična orijentacija Društva je da se brine o svojim mladim sekcijama koje će u budućnosti predstavljati svoje mjesto, grad i državu. Trenutno je u Društvu 90 članova svih uzrasta, predsjednik je Stjepan Šajnović.

Koncert je okončan dodjelom zahvalnica i prigodnih darova najzaslužnijim članovima Društva, vanjskim suradnicima i osvjedočenim prijateljima Društva. Kompletnu atmosferu i ugođaj u dvorani najefektnije je oslikao gradonačelnik Dražen Barišić, koji je u pozdravnoj besjedi doslovce rekao: ”Kada vidim koliko vas ima na pozornici, a još više u gledalištu, pitam se je li itko ostao večeras u Lukavcu!”

Galerija fotografija: